Antti Kurvinen

Valtatien 19 ohituskaistat vihdoin totta

Jaa tämä ystävällesi

Nyt on ilo kertoa, että valtatie 19 uudet ohituskaistat avataan liikenteelle kahdessa erässä. Lapuan lakeuksilla jo tällä viikolla torstaina ja Seinäjoen päässä 14. syyskuuta. 

Valtatie 19 kehittämishanke on ollut yksi oman poliittisen urani tärkeimpiä yksittäisiä hankkeita, joita olen saanut maaliin. Vaikuttaminen vaatii sitkeyttä, pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta.

Pyrkiessäni eduskuntaan toista kertaa, asetin tämän välin parantamisen prioriteettilistan kärkeen. Tein paljon töitä tämän hankkeen eteen. Lokakuusta 2019 toimin Etelä-Pohjanmaan maakunnan liiton VT19 kehittämisryhmän puheenjohtajana. Takana oli monia neuvotteluja ja tapaamisia ministereiden kanssa. Lopulta kesäkuussa 2020 Valtatie 19 Lapua-Seinäjoki -väli oli hallituksen, silloisen valtiovarainministeri Katri Kulmunin elvytysbudjetissa. 25 miljoonan euron hankkeella rakennettiin Atrian risteykseen eritaso, ramppi ja kaksi ohituskaistaparia.

Yhteistyössä on todellakin voimaa- sooloilemalla ei politiikassa tuloksia tule. Kiitos vielä kaikille asiaan näiden vuosien varrella vaikuttaneille pohjalaisille poliitikoille, alueen kunnille ja Etelä-Pohjanmaan liitolle.

Nyt meillä on maakunnassamme valtaväylä, mikä takaa ihmisten ja tavaroiden liikkumisen sujuvasti ja turvallisesti. Ja mikä tärkeintä, helpottaa monen pohjalaisen arkea ja yritystemme toimintaa.

Alla olevasta kuvasta näkyy, miten tämä hanke eteni.

21.lokakuuta 2014

Kurvinen: Valtatie 19 pullonkaula purettava!

“Olemassa on järkevä suunnitelma päätien muuttamiseksi osin nelikaistaiseksi ja osin ohituskaistoilla laajennettavaksi sekä luonnokset paremmista eritasoliittymistä. Nyt tarvitaan vain valtiovallan vakuuttaminen asian taa, linjaa Kurvinen.”

Lue koko kirjoitus

21.lokakuuta 2014

19. joulukuuta 2016

Sanomalehti Ilkka

19. joulukuuta 2016

6. lokakuuta.2017

Sanomalehti Ilkka

6. lokakuuta.2017

3.lokakuuta 2018

Kurvinen teki talousarvioaloitteita Etelä-Pohjanmaan teiden parantamiseksi

“Etelä-Pohjanmaan valtaväylä, valtatie 19, palvelee pitkämatkaista liikennettä, Seinäjoen, Kauhavan ja Lapuan kaupunkiseutujen välistä pendelöintiä sekä kaupunkien maankäyttöä ja elinkeinoelämää. Eritasoliittymän toteuttaminen olisi erittäin tärkeää niin vt 19 liikenneturvallisuuden parantamiseksi kuin Lapuan kaupungin kehittämiseksi, hän painottaa.”

Lue koko kirjoitus

3.lokakuuta 2018

5. lokakuuta 2018

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Hautala, Kurvinen ja Savola tekivät toimenpidealoitteen VT19 Lapua-Seinäjoki välistä

“Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat kauhajokelainen Lasse Hautala, kauhavalainen Antti Kurvinen ja ähtäriläinen Mikko Savola jättivät 4.10. eduskunnalle toimenpidealoitteen valtatie 19 välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantamisesta välillä Lapua-Seinäjoki.

Aloitteessaan kolmikko ehdottaa, että maan hallitus ryhtyy toimenpiteisiin valtatie 19 välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi välillä Seinäjoki—Lapua ja varaa hankkeeseen tarpeellisen määrärahan valtion budjetissa tai lisäbudjetissa.”

Lue koko kirjoitus

 

5. lokakuuta 2018

21. lokakuuta 2019

Maakuntahallitus perusti valtatie 19 -työryhmän – puheenjohtajaksi Antti Kurvinen

“Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan perustaa valtatie 19 -työryhmän edistämään tien kehittämistä. Puheenjohtajaksi se valitsi kauhavalaisen kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun Antti Kurvisen.”

Lue koko kirjoitus 

21. lokakuuta 2019

30. toukokuuta 2020

Valtatie 19 ja muita teitä

“129 kilometrin mittainen VT19 alkaa Jalasjärveltä ja kulkee Seinäjoen, Lapuan sekä Kauhavan kautta Uuteenkaarlepyyhyn. Koko Etelä-Pohjanmaan halki kulkevan VT19 liikennemäärät ovat olleet nopeassa kasvussa. VT19 on osa pääväyläverkkoa. Tien varrella on lukuisia merkittäviä teollisuusyrityksiä. Juustoportti, Atria, Nammo Lapua, MSK Group, Mirka – muutamia mainitakseni. Pohjalainen ruoka-aitta aukeaa tien varsilla. Työpaikkaliikenne aamuisin ja iltapäivisin on ajoittain ruuhkaista. Tiellä on kuitenkin myös kansallista merkitystä teollisuuden logistiikalle, etenkin elintarvikealan. VT19 on Suomen Ruokatie.”

Lue koko kirjoitus

30. toukokuuta 2020

2. kesäkuuta 2020

Valtatie19 Lapua-Seinäjoki parannus on suuri työvoitto

“Tämä on poliittisen urani hienoimpia päiviä. Kymmenen vuoden työni huipentuu tänään. Etelä-Pohjanmaan merkittävin tiehanke on mennyt maaliin. Viime syksynä saatiin iso pykälä silmään, kun Etelä-Pohjanmaan maakunnan liitto päätti tehostaa edunvalvontaa perustamalla oman työryhmän vastaamaan VT19 kehittämisestä ja lobbauksesta. Sain kunnian ja vastuun tulla ryhmän puheenjohtajaksi, iloitsee Kurvinen.”

Lue koko kirjoitus

2. kesäkuuta 2020

2. kesäkuuta 2020

Vihdoinkin rahat valtatie 19 kehittämiselle

2. kesäkuuta 2020

3.kesäkuuta 2020

Alueen kansanedustajat kiittelevät VT19:n Lapua-Seinäjoki rahoituspäätöstä

“VT19 välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantaminen tulee näkymään helpompana arkena ainakin sadalletuhannelle eteläpohjalaiselle, jotka käyttävät tietä työmatkoilla, päästäkseen palveluihin ja saadakseen yritystensä tavarat liikkeelle. VT19 parantaminen auttaa niin maakuntakeskus Seinäjokea kuin ympäröivää maakuntaa, Kurvinen arvioi.”

Lue koko kirjoitus

 

3.kesäkuuta 2020

05.lokakuuta 2020

Kurvinen: Valtatien 19 kehittämiseen tarvitaan panoksia

“Kurvisen mukaan valtatiellä 19 on erittäin suuri merkitys alueen ihmisille, elinkeinoelämälle ja matkailulle. Valtion vuoden 2020 neljännen lisäbudjetin 25 miljoonan euron määrärahalla tien kunnostus saadaan Seinäjoen ja Lapuan välillä liikkeelle, mutta kiireellisiä parannuksia vaativia kohteita on useita.”

Lue koko kirjoitus

05.lokakuuta 2020

27. tammikuuta 2021

Keskustan Kurvinen: Pohjalaisten tärkeät valtatiet etenevät VT18 ja VT19 – miljoona euroa suunnitteluun on huikea juttu

“Valtatie 19 on kuitenkin Etelä-Pohjanmaan valtaväylä, mikä palvelee pitkämatkaista liikennettä mukaan lukien koko Suomen logistiikka, Seinäjoen, Kauhavan ja Lapuan kaupunkiseutujen välistä pendelöintiä sekä kaupunkien maankäyttöä ja elinkeinoelämää. Tämä on ollutkin alueen yksi tärkeimpiä edunvalvontatehtäviäni kansanedustajana alueen ihmisten liikkumisen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta, Kurvinen toteaa.”

Lue koko kirjoitus

27. tammikuuta 2021

28. elokuuta 2023

Valtatien 19 parantaminen Seinäjoen ja Lapuan välillä on loppusuoralla

“Hanke on kokonaisuudessaan viimeistelyvaiheessa. Etenkin Lapuan päässä urakka on pitkällä, sillä viime viikolla vedettiin viimeiset pinta-asfaltit pyörätielle. Jäljellä on enää viherrakentamista. 

Seinäjoen päässä rakentajilla on työn alla vielä pinta-asfaltointia, ajoratamaalauksia sekä kaiteiden ja riista-aitojen asentamista. Myös Seinäjoen päässä tehdään jo viherrakentamisen kylvö- ja istutustöitä.”

Lue koko kirjoitus

28. elokuuta 2023
Jaa tämä ystävällesi