Antti Kurvinen

Keskustan Kurvinen: Pohjalaisten tärkeät valtatiet etenevät VT18 ja VT19 – miljoona euroa suunnitteluun on huikea juttu

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 27.1.2021

Kauhavalainen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen iloitsee, kun pohjalaisille tärkeät valtatiet pääsevät kehittymään pitkäjänteisen työn tuloksena.
Valtatie 19 kehittämistyöryhmän puheenjohtajana istuva Kurvinen on erityisen tyytyväinen, kun aiempien rahoitusten lisäksi VT19 -tien kehittämisen suunnitteluun Väylävirasto on nyt myöntänyt 600 000 euroa. Kurvisen mukaan vielä ei ole tarkkaan määritelty, miten kyseinen määräraha käytetään.

– Valtatie 19 on kuitenkin Etelä-Pohjanmaan valtaväylä, mikä palvelee pitkämatkaista liikennettä mukaan lukien koko Suomen logistiikka, Seinäjoen, Kauhavan ja Lapuan kaupunkiseutujen välistä pendelöintiä sekä kaupunkien maankäyttöä ja elinkeinoelämää. Tämä on ollutkin alueen yksi tärkeimpiä edunvalvontatehtäviäni kansanedustajana alueen ihmisten liikkumisen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta, Kurvinen toteaa.

Kurvinen painottaa, että alueen asioiden hoitaminen on pitkäjänteistä ja sitkeää työtä.
– Kaksi vuotta sitten jätin eduskunnalle vuoden 2019 valtion budjettiin useita talousarvioaloitteitta, jotka koskivat Etelä-Pohjanmaan maakunnan eri teiden parantamista. Yksi näistä oli valtatie 18 Laihia – Seinäjoki välin parantamisen ensimmäisen vaiheen suunnittelu ja toteuttaminen, Kurvinen sanoo.

Vajaan 50 kilometrin Laihia-Seinäjoki -yhteysväli on osa kahden maakuntakeskuksen Vaasan ja Seinäjoen välistä kehityskäytävää.

– Nyt Väylävirasto on kohdentanut tälle välille suunnittelurahaa 400 000 euroa. Sekä Seinäjoki että Vaasa ovat kasvavia ja kehittyviä kaupunkeja, jotka muodostavat entistä enemmän yhteisen työssäkäyntialueen. Tämä väli on myös tärkeä saada turvalliseksi ja sujuvaksi, Kurvinen painottaa.

Lisätietoja: Antti Kurvinen, kansanedustaja, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja
044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi