Antti Kurvinen

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Hautala, Kurvinen ja Savola tekivät toimenpidealoitteen VT19 Lapua-Seinäjoki välistä

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 5.10.2018

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat kauhajokelainen Lasse Hautala, kauhavalainen Antti Kurvinen ja ähtäriläinen Mikko Savola jättivät 4.10. eduskunnalle toimenpidealoitteen valtatie 19 välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantamisesta välillä Lapua-Seinäjoki.

Aloitteessaan kolmikko ehdottaa, että maan hallitus ryhtyy toimenpiteisiin valtatie 19 välityskyvyn ja liikenneturvallisuuden parantamiseksi välillä Seinäjoki—Lapua ja varaa hankkeeseen tarpeellisen määrärahan valtion budjetissa tai lisäbudjetissa.

Kansanedustajat toteavat aloitteessaan, että valtatie 19 on Etelä-Pohjanmaan valtaväylä ja palvelee pitkämatkaista liikennettä sekä Seinäjoen ja Lapuan kaupunkiseutujen maankäyttöä ja elinkeinoelämää ja on erittäin tärkeä asiointi- ja työmatkaliikenteelle Kauhavalta ja Lapualta Seinäjoelle sekä päinvastoin.

– Valtatien 19 liikennöitävyyttä on parannettava Seinäjoen ja Lapuan välillä: Yhteysvälin Atria—Lapua kahden erillisen 2+2-ohituskaistaosuuden toteuttaminen sekä yhteysvälin Prisman eritasoliittymä — Atrian liittymä 2+2-kaistaisuuden toteuttaminen ovat erittäin tärkeitä Etelä-Pohjanmaan kehitykselle, linjaavat Hautala, Kurvinen ja Savola.

Jaa tämä ystävällesi