Antti Kurvinen

Kurvinen: \”Valtatie 19 pullonkaula purettava\”

Jaa tämä ystävällesi

21.10.2014 15:17

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja, Kauhavan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Antti Kurvinen vaatii toimia valtatie 19 ongelmien ratkaisemiseksi välillä Seinäjoki-Lapua. Kyseinen tieyhteys on kolmen valtaväylän risteämä. Yhteys on pahasti ruuhkautunut ja ruuhkat vaikeuttavat jo elinkeinoelämän toimintaa, kansalaisten palvelujen saatavuutta sekä vaarantavat liikenneturvallisuuden.

– Ajonopeuksien pudottaminen ei enää riitä. Kun eduskuntavaalit ja hallitusneuvottelut häämöttävät on kaikkien eteläpohjalaisten aika yhdistää voimat yli puolue- ja etujärjestörajojen ja viedä eteenpäin VT 19 laajennus- ja parannushanketta. Olemassa on järkevä suunnitelma päätien muuttamiseksi osin nelikaistaiseksi ja osin ohituskaistoilla laajennettavaksi sekä luonnokset paremmista eritasoliittymistä. Nyt tarvitaan vain valtiovallan vakuuttaminen asian taa, linjaa Kurvinen.

Kurvinen näkee valtatie 19 parannushankkeen tärkeänä koko Etelä-Pohjanmaan maakunnan kannalta. Sen lisäksi sillä on hyviä heijastusvaikutuksia myös Vaasaan ja Rannikko-Pohjanmaalle. Sutjakampi liikenneyhteys kasvukeskus Seinäjoelta pohjoiseen tukisi pohjalaisen maaseudun elinvoimaisuutta. Työmatkaajat, matkailijat ja maakuntien yritykset tarvitsevat parhaat mahdolliset yhteydet.

– VT 19 laajentaminen nelikaistaiseksi ja ohikaistoilla on tärkeää niin Kurikka-Jalasjärven kuin Kauhavan kilpailukyvylle. Kyseisen tieyhteyden parantaminen antaa meille pohjalaisille mahdollisuuden hyödyntää loistavaa liikenteellistä sijaintiamme. Pohjanmaiden hyvä logistinen sijainti suhteessa Tampereeseen, Jyväskylään ja Ouluun avaa portin pärjäämiseen tulevaisuudessa, sanoo Kurvinen.

Tarvittaessa hanke on saatava seuraavan eduskuntakauden liikennepoliittiseen selonteon hankekoriin, sillä se on myös kansallisesti merkittävä.

Jaa tämä ystävällesi