Antti Kurvinen

Yhdessä tosiasioiden pohjalta

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Komiat-lehdessä 30.12.2015

Vuosi 2015 on ollut sekä Kauhavan että koko Suomen politiikassa täynnä ristiriitoja ja vaikeita asioita. Jakavia asioita tuntuu löytyvän kansalaisten keskuudesta ilman etsimistä. Kielenkäyttö eduskunnan istunnossa ja somessa on koventunut ja kärjistynyt. Rumasti sanomisella kilpaillaan.

Kauhavalaiset ovat törmänneet vuoden aikana siihen faktaan, että maailma on yhdentynyt ja pallon toisen puolen tapahtumat vaikuttavat arkeemme. Turvapaikkakriisi on herättänyt ymmärrettävää hämmennystä. Keskustelu on mennyt tunnetasolle. Maahanmuuttopolitiikassa ei saa tunteista huolimatta hukata Suomen perusarvoja. Laki ja järjestys on säilytettävä. Sukupuolten tasa-arvo on loukkaamaton. Sivistysmaa ei hyväksy milloinkaan rasismia. On pyrittävä maksimoimaan maahanmuuton hyödyt ja minimoimaan haitat analyyttisellä ja järkevällä päätöksenteolla.

Tiukka taloustilanne luo vastakkainasetteluja. Kaupungin rajallisissa investoinneissa taajamat asetetaan vastakkain. Ay-liike uhkaa poliittisilla lakoilla ja elinkeinoelämä on irrottautumassa laajan sopimisen kulttuurista. Kuntatalouden ja Suomen kilpailukyvyn haasteet ovat sitä luokkaa, että nyt tarvitaan yhdessä tekemistä. Tarvitaan Kauhava-puolue kyläpolitiikan tilalle ja yhteiskuntasopimus repivän liittokierroksen sijaan.

Suomessa vakava ongelma on lainvalmistelun heikentyminen. Säädöksissä on virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Toisinaan kunnissakin esitykset ovat huonosti valmisteltuja. Virkamiesten täytyy toimittaa poliitikoille oikeat faktat. Vastineeksi poliitikkojen pitää nojautua tosiasioihin ja tieteelliseen tietoon huhujen ja ennakkoluulojen sijaan.

Elämässä ja politiikassa on helppo särkeä ja syytellä. Taitoa vaatii rajalinjojen yli rakentaminen. Komiat-lehden lukijoille parempaa uutta vuotta 2016 toivottaen!

Jaa tämä ystävällesi