Antti Kurvinen

Tasa-arvosta on kyse – Halla-aho puhuu asian vierestä

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaan verkkolehdessä 10.12.2020

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho käy tuleviin vaaleihin ”kepulaisia tukiaisia” vastustamalla.

Huomionarvoista on, että Halla-ahon omat joukot eivät kuitenkaan seiso puheenjohtajansa takana. Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa esitetään lisää rahaa esimerkiksi maatalouslomitukseen.

Halla-aholla on myös ollut ylitsepääsemättömiä vaikeuksia kertoa, mitkä ”kepulaiset tukiaiset” hän lopettaisi. Lopettaisiko hän esimerkiksi kyläkauppatuen? Tai yritysten investointituen?

Ihmisillä on oikeus tietää, etenkin kun Halla-aho itse on viime kuukaudet kiertänyt Suomea muutosta lupaamassa.

Eniten Halla-ahon hyökkäys horjuu siinä, että hän puhuu pahasti asian vierestä.

Tuskin kukaan on sitä mieltä, että mitkään ”tukiaiset” ovat itseisarvo. Ei ainakaan Keskusta.

Meille kyse on päämäärästä: siitä, millainen maa Suomi on.

Keskustan linja on, että elämisen edellytyksiä pitää olla yhtäläisesti koko Suomessa. Se ei kuitenkaan tapahdu itsestään.

Ihmisten ja maan eri osien välisen tasa-arvon toteutumisesta pitää huolehtia poliittisin päätöksin.

Kaikessa emme vuosien mittaan ole onnistuneet. Virheitäkin olemme tehneet. Silti väitän, että ilman Keskustaa valot olisivat jo aikaa sitten sammuneet isosta osasta Suomea.

Mikä Halla-ahon vaihtoehto on?

Hänen puheidensa ja aiempien kannanottojensa perusteella Suomessa ei tarvita minkäänlaista alue- saati kuntapolitiikkaa. Maakunnat ihmisineen saavat jäädä oman onnensa varaan.

Tällä politiikalla Suomi olisi rujosti keskittynyt yhteiskunta. Sen rinnalla kalpenisi Kokoomuksen ajama sadan suurkunnan Suomikin.

Jos ja kun tämä on Halla-ahon vaihtoehto, niin perustellusti voi todeta, että Vennamon ja Soinin perintö on Perussuomalaisissa lopullisesti haudattu.

Keskittäminen on kaventanut suomalaisten vapautta valita asuinpaikkansa ja lisännyt eriarvoisuutta ihmisten ja maan eri osien välillä.

Keskittämisen seuraukset tuntuvat myös kaupungeissa. Arjen toimivuudessa on isoja ongelmia ja eläminen on kallista.

Tätäkö todella halutaan lisää, vaikka viimeistään korona-aika on osoittanut keskittämisen kestämättömyyden? Tauti jyllää pahiten siellä, minne ihmisiä on eniten pakkautunut ja pakattu.

Keskittämiselle voidaan laittaa stoppi ja rakentaa väljempien vesien yhteiskuntaa, uudenlaista lähi- ja haja-Suomea. Se on Keskustan vaihtoehto.

Jaa tämä ystävällesi