Antti Kurvinen

Mikko Saaren tunnelmia TET-viikosta

Jaa tämä ystävällesi

Hei!

Olen Mikko Saari

Eduskunnan TET- harjoittelija ja Seinäjoen nuorisovaltuuston jäsen.

Olen nuorisovaltuuston kautta päässyt vaikuttamaan kaupunkini asioihin ja nyt olin kiinnostunut valtakunnallisesta vaikuttamisesta. Minun mielestäni eduskunta ja siellä tapahtuva päätöksenteko ovat erittäin mielenkiintoisia asioita.

Poliittinen päätöksenteko on mielenkiintoisin asia eduskunnan toiminnassa varsinkin kun kyseessä ovat ulkopolitiikka, talouspolitiikka, sisäpolitiikka tai puolustuspolitiikka. Ulkopolitiikassa kiinnostavat EU-asiat ja suurvaltasuhteemme. Talouspolitiikassa minua kiinnostavat talouden suunta ja ongelmien ratkaisu. Sisäpolitiikassa minua kiinnostaa (ainakin) sisäinen turvallisuus ja hyvinvointi. Puolustuspolitiikassa kiinnostaa juuri se maanpuolustus ja ulkoinen turvallisuutemme.

Muutenkin eduskunnan toiminta on mielenkiintoista, mutta joskus se on myös puisevaakin.

EU-asiat kiinnostavat koska uskon että tarvitsemme tulevaisuudessa enemmän EU-maiden keskinäistä yhteistyötä, omaa itsemääräämisoikeuttamme menettämättä.

Tämän TET- jakson ansiosta olen saanut nähdä ja kuulla hieman paremmin miten eduskunnassa asioita käytännössä hoidetaan. Olen oppinut enemmän edustuksellisen demokratian sekä työskentely että toiminta tavoista ja keinoista. Olen saanut nähdä kansanedustajien työtä niin puolueessa, kyselytunnilla kuin välikysymyskeskustelussakin. Ja nyt minulla on parempi käsitys siitä, millaista kansanedustajan työ oikein on.

Hain alun perin TET-jaksolle eduskuntaan, koska halusin oppia millaista työtä siellä niiden ovien takana tehdään, ja miten sitä tehdään. Olen saanut vastauksia moniin kysymyksiini, joidenka takia ylipäätään tulin eduskuntaan TET-harjoittelijaksi. Joten ei ole hetkeäkään tarvinnut katua ja opin että kansanedustajan työ on selvästi muutakin kuin täysistunnoissa ja kyselytunneilla keskustelu.

Hain eduskuntaan myös siksi koska minua on pitkään kiinnostanut yhteiskunnallinen vaikuttaminen eri osa- alueillaan ja tämä oli mitä mainioin tapa selvittää miten asioista päätetään valtakunnan tasolla. TET- jakson avulla olen saanut perehtyä paremmin asiaan kuin mitä voin internetistä ja erilaisista kirjoista lukea.

Tästä kaikesta on kiitäminen kansanedustaja Antti Kurvista ja hänen avustajaansa Annukka Hautamäkeä joidenka ansiosta olen saanut oppia eduskuntatyöstä ja sen toimivuudesta. Ja kuten saatoin jo aikaisemmin todeta ettei tarvinnut katua että hain eduskuntaan ja pääsin sinne.

Kiitos!

Jaa tämä ystävällesi