Antti Kurvinen

EU-vaaleilla ratkaistaan maatalouden kilpailukyky

Jaa tämä ystävällesi

Reilun viikon päästä valitaan uudet jäsenet edustamaan meitä Euroopan parlamentissa. EU-vaalien ennakkoäänestys on parhaillaan käynnissä ja varsinainen vaalipäivä on 26. toukokuuta.

Vain äänestämällä voit sinäkin olla mukana päättämässä, miltä Eurooppa näyttää lähivuosina. Nyt käsillä olevat EU-vaalit vaikuttavat suoraan meidän kaikkien elämään – niin maalla kuin kaupungissa. Näissä vaaleissa ratkaistaan, millä tavoin EU hoitaa mm. työllisyyttä, taloutta, turvallisuutta, muuttoliikettä ja ilmastonmuutosta.

Mielestäni avainkysymykseksi nousee, miten suomalaisen maatalouden kilpailukyky ratkaistaan lähivuosina. Näissä vaaleissa vaikutetaan siihen, miten suomalainen viljelijä ja maatalousyrittäjä pärjää tulevaisuudessa. Suomalainen ruoka on maailman puhtainta. Miten turvaamme sen saatavuuden kaikille halukkaille tasavertaisesti myös tulevaisuudessa?

Meille eteläpohjalaisille on iso kysymys myös se, millaisia aluepoliittisia ja maaseudun kehittämiseen liittyviä tukia EU tulevaisuudessa maksaa. Monta tärkeää kylien hanketta ja alueemme viihtyvyyteen vaikuttavaa projektia on vuosien varrella toteutettu EU-rahalla. Tätä taustaa vasten on käsittämätöntä, että Perussuomalaisten Jussi Halla-aho haluaa ajaa nämä aluepoliittiset tuet alas. Keskusta haluaa, että EU jatkossakin tukee maaseudun viihtyvyyteen liittyviä hankkeita.

EU:n tulee olla kaikin tavoin turvallinen, mutta myös kilpailukykyinen. EU:lla on vastassaan valtavia haasteita, jotka on meille kaikille yhteisiä. Konfliktit, terrorismi, ilmastonmuutos, muuttoliike, sosiaalinen ja taloudellinen eriarvoistuminen.

Meidän keskustalaisten mielestä eurooppalaisuuden ydintä ovat ihmisarvo, oikeusvaltio, ihmisoikeudet ja perusvapaudet. Nämä yhteiset, eurooppalaiset arvomme ovat ohjanneet meitä nykyisen hyvinvointiyhteiskuntamme luomisessa. Niistä on pidettävä kiinni, kuten myös Suomen omista erityisistä arvoista.

EU:n ei tule vaikeuttaa suomalaisten elämää, vaan päinvastoin. Jos me suomalaiset emme aja asiaamme, sitä ei tee kukaan muukaan. Suomen tulee olla kokoaan suurempi äänitorvi, jota kuunnellaan ja jolta kysytään.

Jaa tämä ystävällesi