Antti Kurvinen

Vastakkainasettelulle on vaihtoehto

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaassa 2.3.2020

Miten pidämme huolen kaikista lapsista ja nuorista, hoidamme jokaisen mummon ja papan ja saamme ihmisille töitä?
Miten torjumme koronavirustaudin ja muiden epidemioiden leviämistä, hillitsemme ilmastonmuutosta ja pidämme maahanmuuton hallinnassa?
Kotimaisia arjen asioita ja maailmalta tulevia ongelmia yhdistää, että ne koskettavat meitä suomalaisia henkilökohtaisista ominaisuuksista, lompakon paksuudesta, postinumerosta tai puoluekannasta riippumatta.
Ihmisten arki, kotikulmat, tämä Suomi, maailma ja ennen muuta tulevaisuus ovat yhteiset.
Pienenä maana voimme vaikuttaa rajallisesti kansainväliseen kehitykseen, mutta osamme voimme tehdä. Kotimaiset arjen asiat puolestaan ovat meidän suomalaisten itsemme ratkaistavissa.
Yksin historian luulisi opettaneen, että muutosta parempaan saadaan aikaan vain yhdessä ratkaisuja hakemalla.

Suomessa ja etenkin somessa kyllä keskustellaan, mutta jostain syystä se ajautuu umpikujaan jo parin ensimmäisen mielipiteen jälkeen. Sitten heitellään leimakirveitä puolin ja toisin ja vieläpä täysin historiattomasti, kuten viime päivinä ja viikkoina on nähty.

Me Keskustassa uskomme, että moni tavallinen, järkevä ihminen on väsynyt nykyiseen ilmapiiriin: ”vöyhötykseen” ja ”öyhötykseen”. Sen sijaan nyt tarvitaan keskustelua, joka johtaa johonkin. Onneksi vastakkainasettelulle on vaihtoehto.

Keskustan tupailloissa on läpi vuosikymmenten parannettu Suomea ja maailmaa. Väliin on keskusteltu niin, että laidat kolisevat, mutta sekin kuuluu kansanvaltaiseen menoon.
Tärkeintä on kuitenkin ollut toisten kuunteleminen, jotta yhteisiä, jokaista suomalaista ja koko maata koskevia asioita saadaan eteenpäin.

Me Keskustassa ajattelemme, että nyt jos koskaan Suomessa tarvitaan enemmän yhteisiä tupailtoja ja vähemmän kuplasta toiseen huutelua. Politiikka on ihmisten välistä hommaa ja loppujen lopuksi samalla puolella tässä ollaan.
Siksi järjestämme eduskuntaryhmämme voimin 27. – 30.3. tupailtoja ja olohuonetenttejä kautta maan.
Kutsumme kaikkia kynnelle kykeneviä mukaan vapaan ja toisia arvostavan mielipiteenvaihdon pariin. Kansanedustajiamme voi myös kutsua kyläilemään omaan kotiin.

Tapasin männä viikonloppuna ihmisiä kotimaakunnassani EteläPohjanmaalla yhdessä puolueen varapuheenjohtajan Petri Honkosen kanssa. Kilometrejä kertyi auton mittariin liki 500 kenttää kiertäessä. Kyllä ylivoimainen osa ihmisten toiveista ja huolista liittyi arjen asioihin, teiden kunnosta lääkäriin pääsyyn.
Arjen parantamiseen koko Suomessa me keskustassa olemme laittaneet ja laitamme voimavaramme myös tästä eteenpäin. Mihinkään johtamattoman vastakkainasettelun sen sijaan jätämme muille.

Jaa tämä ystävällesi