Antti Kurvinen

Kurvinen: 160 000 suomalaista saanut töitä Keskustan hallitusvuosina – työllistävää yrittäjyyspolitiikkaa jatkettava kehys- ja budjettiriihissä

Jaa tämä ystävällesi

Keskusta on vuoden 2015 jälkeen ollut ensin pääministeri- ja nyt valtiovarainministeripuolue. Sinä aikana 160 000 suomalaista on saanut töitä ja työllisyys on noussut 5,5 prosenttiyksikköä, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo.

– Viime vuosien myönteinen kehitys ei tietenkään johdu vain Keskustasta. Kyllä Suomen talouden nousu on tehty yhdessä. Iso merkitys on ollut sillä, että työmarkkinoilla on pystytty sopimaan. Myös nyt sopimisen kyky on erittäin tärkeää meneillään olevissa liittojen neuvotteluissa.

– Tosiasia on, että myös harjoitettavalla politiikalla on ollut väliä. Keskusta katsoo, että kaiken politiikan tavoitteena on myös nyt oltava Suomen talouden kasvun tukeminen ennen muuta yrittäjyyttä edistämällä sekä ihmisten työllistämisen ja työllistymisen kynnystä madaltamalla, Kurvinen arvioi tiistaina julkistettuja tuoreimpia työllisyyslukuja.

Uusimpien tilastojen mukaan työllisyys oli tammikuussa 73,4 prosenttia. Matkaa Marinin-Kulmunin hallituksen tavoitteeseen 75 prosentin työllisyydestä on nyt 1,6 prosenttiyksikköä eli noin 55 000 työllistä.

– Hallituksen kevään kehysriihestä ja loppukesän budjettiriihestä tarvitaan lisää ratkaisuja työllistävien yritysten toimintayritysten parantamiseksi teollisuuden sähköveron alentamisen, investointien tuplapoistojen mahdollistamisen ja hallituksen muiden jo tekemien päätösten jatkoksi.

– Kiireellistä on helpottaa edelleen sitä, että avoimet työpaikat ja työttömät työnhakijat kohtaisivat paremmin koko Suomessa. Lisäksi on paikallaan, että hallitus varautuu koronaviruksen Suomen taloudelle aiheuttamiin riskeihin terveydellisen varautumisen ohella. Myönteistä on, että elinkeinoministeri Lintilä on jo tähän asiaan tarttunut, Kurvinen sanoo.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, puhelin 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi