Antti Kurvinen

Neljä viikkoa ja vuotta

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Järviseudun Sanomissa 20.5.2015

Tätä kirjoittaessani on kulunut tasan kuukausi vuoden 2015 eduskuntavaaleista. Vielä ei ole myöhäistä kiittää nöyrästi kaikkia minuun luottaneita ja erityisesti lukuisia järviseutulaisia kannustajiani ja tukijoitani.

Aikaisempien tehtävieni kautta tunnen suuren osan uusista kollegoistani ja eduskunnan muusta väestä. Myös asiat ovat tuttuja. Sen sijaan vähän päänvaivaa ovat tuottaneet käytännön asioiden ja rutiinien omaksuminen uudella ”työmaalla”. Eduskunta on hyvin perinteinen ja rituaalien täyttämä laitos. Olo on ollut välillä kuin koulun tai armeijan aloituksessa: paljon jonotetaan ja juoksennellaan paikasta toiseen työvälineitä saaden ja lomakkeita allekirjoittaen.

Työmaalta eduskunta kouriintuntuvasti tuntuu siksikin, että vuoteen 2017 asti varsinainen Eduskuntatalo eli päärakennus on remontissa. Peruskorjauksen ajan muun muassa täysistunnot ja valiokuntien kokoukset järjestetään Sibelius-Akatemian tiloissa Eduskuntatalon takana. Remontin vuoksi mahdollisuudet vierailuihin eduskunnassa ovat rajoitetumpia ja liikkuminen eri rakennusten välillä muistuttaa välillä labyrinttiä.

Eduskuntatyöni on lähtenyt liikkeelle sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä hallintovaliokunnan varsinaisina jäsenyyksinä ja varajäsenenä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Keskustan vaalivoiton ansiosta puheenjohtajamme Juha Sipilä toimii hallitustunnustelijana ja vetää hallitusneuvotteluja Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa. Olen saanut toimia kahdessa hallitusneuvottelujen taustaryhmässä. Hallitusohjelmaa on laadittu Sipilän johdolla historiallisesti uudella tavalla. Ohjelman laatiminen on toteutettu yrityselämästä opitusti strategisesti. Ennen käytännön politiikkalinjauksia on määritetty yhteinen visio, johon Suomea halutaan viedä. Hallitusneuvotteluissa tulevaisuuden Suomelle on löydetty johtotähdiksi välittäminen, turvallisuus ja luottamus.

Turvallisuus tarkoittaa niin sisäistä kuin ulkoista turvallisuutta. Välittämisellä tarkoitetaan sitä, että jokainen suomalainen kokee olevansa talouden leikkauksista huolimatta arvokas ja tärkeä ihminen. Luottamuksella uusi hallitus paaluttaa sen, että jatkossa byrokratiaa ja holhousta puretaan ja ihmisiin ja yrityksiin luotetaan nykyistä enemmän.

Meidän alueemme kannalta oleellista on se, että maa-, metsä- ja turkistalouden toimintaedellytykset paranevat. Muuten ei biotalous etene. Keskittämispolitiikka ja alueellinen eriarvoisuus on oikaistava. Erityisesti infraan kuten teiden kuntoon pitää löytää panostusta.

Edustajan paikka alueeltamme ja seutumme edunvalvonnan turvaaminen ovat olleet vuosien työn tulosta. Ilman yhteisiä ponnistuksiamme ei unelma olisi voinut toteutua. Uutena kansanedustajana koen samaan aikaan valtavaa innostusta ja syvää nöyryyttä sen vastuun äärellä, joka osakseni on asetettu. Koen olevani palvelutehtävässä ja yhteistyön rakentajana. Siinä onnistumisessa tarvitsen teitä kaikkia. Pidetään yhteydet auki!

Antti Kurvinen
kansanedustaja

 

 

Jaa tämä ystävällesi