Antti Kurvinen

Lupaus Ämpin sillasta lunastettu

Jaa tämä ystävällesi

Kauhavan kaupunki pitää lupauksensa, ja tulevana lauantaina vuosikymmeniä vireillä ollut hanke saadaan onnistuneesti päätökseen.

Kun kymmenen vuotta sitten Kauhava ja Ylihärmä neuvottelivat kuntaliitoksesta, sovimme samalla, että vuosikymmeniä haaveiltu tieyhteys Ylihärmän Kankaan kylän ja Kauhavan Annalan kylän välillä toteutetaan.

Me Ylihärmän ja Kauhavan silloiset kuntapäättäjät sovimme, että rakennamme Lapuanjoen ylittävän sillan näiden kahden kylän välille. Uuden kaupungin sisäisen saavutettavuuden vuoksi yhteys nähtiin erittäin tarpeellisena. Tieyhteys kirjattiin kuntaliitossopimukseen. Kuntaliitos tuli voimaan vuoden 2009 alussa. Määrärahat tie- ja siltahankkeelle päätettiin vuonna 2012.

Tieyhteys on herättänyt keskustelua myös muualla maakunnassa ensisijaisesti pitkän prosessinsa vuoksi. Mielestäni tieyhteys on hyvin merkityksellinen myös laajemmin: paitsi oman kaupunkimme myös maakunnan saavutettavuuden näkökulmasta. Automatka Kyrönmaalta Järviseudulle on nyt niin kilometreinä kuin minuutteina ihan toista luokkaa. Hellanmaalta Kraaterijärvelle pääsee nyt hujauksessa.

Kangas-Annala yhteyden toteuttaminen on viesti siitä, että Kauhava pitää sitoumuksensa: niin kaikille asukkailleen kuin kumppaneilleen maakunnassa ja maailmalla.

Tästä yhteydestä on haaveiltu 80 vuotta ja nyt se on toteutunut. On todellakin juhlan aika. Hienoa on, että myös liikenneministeri Anne Berner arvostaa pitkäjänteistä työtämme ja kunnioittaa avajaisjuhlaa 20.5. läsnäolollaan ja puheellaan. Sillalla tavataan!

Antti Kurvinen
Kansanedustaja (kesk.)
Kauhavan kaupunginvaltuuston 1.vpj

 

Jaa tämä ystävällesi