Antti Kurvinen

Kokoomus sumuttaa äänestäjiä eurovaaleissa 

Jaa tämä ystävällesi

Suomen hallituksessa kokoomus vastustaa metsien ennallistamista. Euroopan parlamentissa kokoomus kannattaa metsien ennallistamista. Suomen hallituksessa kokoomus on valmis tukemaan maataloutta. Euroopan parlamentissa kokoomus kannattaa maataloustukien leikkaamista. 

Suomen hallituksessa kokoomus vastustaa uusia EU-veroja. Euroopan parlamentissa kokoomus kannattaa uusia EU-veroja. 

Tämä on äänestäjien johtamista tahallisesti harhaan. Luottamusta siihen, että suomalaiset eivät ota selvää, mitä Euroopan parlamentissa tapahtuu. Luottamusta siihen, että Suomessa voi kertoa vaihtoehtoisen totuuden ilman, että kukaan saa tietää. 

Esimerkkejä on muitakin. Kaikista puolueista juuri kokoomuksen puoluejohtaja, pääministeri Petteri Orpo lenteli Suomen itärajan päällä komission puheenjohtaja Ursula Von Der Leyenin kanssa. Lennon jälkeisessä tiedotustilaisuudessa komission puheenjohtaja ja Orpo lupailivat miljoonia itäiseen Suomeen. 

Valitettavasti mitään uutta rahaa ei ole kuitenkaan tullut, eikä tulossa EU:lta itäiseen Suomeen. Puheet osoittautuivat jälleen sumutukseksi. Itä-Suomi jäi nuolemaan näppejään, vaikka kestitseminen oli suurta ja näyttävää. 

Tämä on huono suoritus puolueelta, joka johtaa Suomen EU-politiikkaa isoimmassa parlamenttiryhmässä ja omaa hallituspuolueista eniten europarlamentaarikkoja. Suhteiden pitäisi olla kunnossa. Silti tulosta ei synny. 

Kokoomuksen eurovaalien kärkiehdokas, erittäin kokenut MEP Sirpa Pietikäinen vaatii Brysselissä tiukkoja toimia Suomen metsien käytön rajoittamisessa. Pietikäinen väläytti juuri vaalitentissä EU:n laajuista uutta unionin perimää arvonlisäveroa, EU-alvia. 

Huhujen mukaan myös tulevaksi Suomen komissaariksi harkittaisiin kokoomuslaista Henna Virkkusta. Hän on ilmoittanut kannattavansa EU:n ajamista liittovaltioksi ja hyväksyvänsä EU:n yhteisvelan. 

Erityisen huolestuttavaa on, että kokoomuksen hallituskumppani perussuomalaiset katsovat hissun kissun vierestä tätä touhua. Samalla he antavat sille hiljaisen siunauksensa. 

Olen vakavasti huolissani siitä, millaisen suunnan Suomen EU-politiikka on saamassa vaalien jälkeen. Tuleeko siitä Suomen puolen pitämisen sijaan EU-tasoisten verojen lisäämistä, metsiimme liittyvän päätösvallan luovuttamista EU:lle, yhteisvelkaa ja liittovaltiokehitystä?

Keskusta on valinnut linjakseen pitää Suomen puolta ryhdikkäästi. Ajamme Suomessa samoja asioita kuin EU:ssa. Olemme tämän suhteen avoimia.  

Keskustalla on kolme peruskiveä, joihin äänestäjä pystyy luottamaan äänestäessään keskustaa. 

Ensinnäkin me sanomme selkeästi ei EU:n yhteisvelalle. Toiseksi me pidämme metsänomistajan puolta viimeiseen asti niin, että suomalainen päättää metsistään. Kolmanneksi me ajamme rahaa rajalle, koska muun EU:n on maksettava osuutensa rajaturvallisuuden ylläpitämisestä. 

EU:n liittovaltiokehitys, maataloustukien leikkaukset, uudet EU-tasoiset verot, metsien päätösvallan luovuttaminen Brysseliin ja yhteisvelka on estettävä. Siksi nyt on äärimmäisen tärkeää suunnata uurnille. Ja siksi on tärkeää olla tarkkana, kenen puheet ostaa näissä vaaleissa. 

Keskustalaista äänestämällä saat takuuvarmasti ryhtiä Eurooppaan! Viiden vuoden takuu Suomen etujen mukaisesta politiikasta. 

Keskustan ehdokkaat vuoden 2024 Euroopan parlamentin vaalissa

Keskustan tavoite on lisää vapautta kotona, lisää voimaa maailmalla. Ääni Keskustalle on ääni ryhdikkäämmälle Euroopalle ja suomalaisten edulle.

Lue lisää!
Jaa tämä ystävällesi