Antti Kurvinen

Kohtalokas vaalikausi?

Jaa tämä ystävällesi

Tuleva kausi Kauhavan politiikassa on yksi ratkaisevimpia. Käynnissä on muutoksia, joissa onnistuminen tai epäonnistuminen ratkaisee monelta osin pärjäämisemme tulevaisuudessa. Asemoituminen sotemaakunta-uudistuksessa, maatalouden ja teollisuuden rakennemuutokset ja Kauhavan yhteishengen korjaaminen ovat edessä. Dramaattisesti voisi sanoa, että edessä on kohtalokas vaalikausi.
Kauhavan menestys rakentuu yritysten ja työpaikkojen varaan. Teollisuuttamme on kehitettävä. Nykyisten yrittäjien on koettava Kauhava mielekkäänä. Uskon matkailun mahdollisuuksiin. Maailmalla merkittävään rooliin on nousemassa uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö eli biotalous. Kauhavalla yhtenä vahvimmista maa-, metsätalous- ja turkiskunnista on kaikki edellytykset ottaa hyöty irti biotalouden noususta.
Kauhavalla on monia vahvuuksia kuten loistava sijainti muutaman tunnin päässä useasta kasvukeskuksesta. Meillä on kuitenkin myös isoja ongelmia. Yksi niistä on pitkään jatkunut väkiluvun lasku. Takana ovat niin muuttoliike kuin kaupunkimme korkea ikärakenne. Kauhavan on käynnistettävä järjestelmällinen kampanja väkiluvun kääntämiseksi nousuun.  Erityisiksi kohderyhmiksi nostaisin perheet ja kauhavalaislähtöiset eläkeläiset.
Kauhavaa kalvava syöpä on pitäjien välinen vastakkainasettelu. Prima Powerin lähdön Seinäjoelle pitäisi viimeistään herättää: emme kilpaile kaupungin sisällä toisiamme vastaan, vaan todelliset kilpakumppanimme ovat esimerkiksi Seinäjoki, Vaasa ja Tampere. Yhteishengen korjaamiseen tarvitaan keskinäistä kunnioitusta ja kokonaisuuksien hahmottamista.
Arvopohjani on alkiolainen aatemaailma, jossa yhteiskunnallisen toiminnan päämäärä on mahdollisuuksien tasa-arvo. Ihmisen omavastuu on tärkeää, mutta poliittisissa valinnoissa täytyy ensisijaisesti ajatella heikommassa asemassa olevia.
Antti Kurvinen
Kansanedustaja, valtuuston 1.vpj
Kuntavaaliehdokas (kesk.)

Jaa tämä ystävällesi