Antti Kurvinen

Alajärvellä hyvä pöhinä

Jaa tämä ystävällesi
Julkaistu Järviseutu-lehdessä 16.11.2016
Minulla on ollut hieno mahdollisuus viime viikkoina vierailla useammankin kerran Alajärvellä. Eduskunnan istuntovapaalla viikolla järjestin Hännisen Ruoka-Kahviossa keskustelutilaisuuden, jossa sain käydä antoisat keskustelut. Edellisviikolla Alajärvellä viettiin Etelä-Pohjanmaan Maakuntajuhlaa. Viime perjantaina paikkakunnalla pidettiin Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokous. Aikaisemmin tänä vuonna olen tehnyt Alajärvelle myös kunta- ja yritysvierailuja.
Minulle on syntynyt vahva kuva siitä, miten hyvä pöhinä paikkakunnalla juuri nyt on.
Alajärvi kuuluu kotikuntani Kauhavan kanssa samaan seutukaupunkiverkostoon lähes 50 muun kaupungin kanssa. Nämä vahvat peruskunnat muodostavat maakuntakeskusten rinnalla Suomen kuntarakenteen perustan. Ne ovat omalla talousalueellaan työssäkäyntialueen keskuksia. Yhteistä kaupungeille on huolehtia siitä, että Suomi pysyy tasaisesti asuttuna turvaamalla alueellaan palvelut ja elinvoiman.
Alajärvellä on ollut Kauhavan kanssa myös hyvin samanlaiset investointitarpeet. Tosin Alajärvi on jo onnistunut päätöksenteossaan ja isot hankkeet on saatu vauhtiin, kuten terveyskeskuksen laaja saneeraushanke ja loppusuoralla oleva koulukeskuksen laaja saneeraus. Erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvat uudet rakennushankkeet viestivät myös myönteisestä kehityksestä ja kasvusta. Kullanmutkaan nouseva hirsinen päiväkoti ja monipuolisesti urheilijoita sekä muita aktiivisia liikkujia tulevaisuudessa palvelevat urheiluhallit ovat loistavia esimerkkejä tästä.
Elinvoimaisen seutukaupungin vahva merkki oli myös kolme vuotta sitten Alajärvelle avattu yksi koko Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan suurimmista kauppayksiköistä.
Antti Kurvinen
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja
Jaa tämä ystävällesi