Antti Kurvinen

Syksyn Kauhavan ja valtakunnan politiikkaa

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Komiat-Lehdessä 14.09.2016

Eduskunnan istuntokausi alkoi viime viikolla. Syksyn kestopuheenaihe eduskunnassa on valtion budjetti.

Valtakunnanpolitiikan ja myös budjetin pääteema on ehdottomasti työttömyyden nujertaminen. Hallituksen budjettiesityksessä on elementtejä, joilla asiaa hoidetaan.

Hallitus aloittaa työnantajien ja työntekijöiden kanssa valmistelun pitkäaikaisen työttömyyden vähentämisen täsmätoimiksi.

Työttömyyspäiväraha ei saa kannustaa joutenoloon. Kaikki työttömät haastatellaan henkilökohtaisesti säännöllisesti. Nuorten työttömien auttamiseen ja etsivään nuorisotyöhön panostetaan.

Mielestäni palkkatuen nykyistä laajempaa käyttöä pitää tutkailla.

Kauhavan kannalta merkittävää on se, että budjettilinja tukee pienyrittäjyyttä ja maaseudun yrittäjyyttä. Pienyrittäjät saavat yrittäjävähennyksen veroihin. ALV:n saa jatkossa tilittää, kun asiakas on maksanut laskunsa. Maatalouden huutavaan kriisiin annetaan 50 miljoonan euron kriisituki. Tuki suunnataan niin, että helpotetaan eniten velkaantuneita tiloja.

Kauhavalla alkaa viimeinen syksy nykyisellä kaupunginvaltuustolla. Ensi huhtikuussa on uudet vaalit.

Valtuustokautta ovat leimanneet LSK:hon liittyneet kuohuttavat yllätykset: ensin kipeä lakkautus ja sitten vok-toiminta.

Pidän kautta pääosin onnistuneena.

Kauhavan talous on vakaa. Elinkeinoelämä investoi. Haasteemme edelleen on väestökehitys. Kauhava ei houkuttele riittävästi asuinkuntana. Siihen pitää panostaa.

Niin Suomessa kuin Kauhavalla muutokset ja uudistukset ovat välttämättömiä. Ne on kuitenkin tehtävä tavalla, joka pitää kaikki ihmiset kelkassa mukana.

Jaa tämä ystävällesi