Antti Kurvinen

Suomenmaa: Hakkarainen ehdotti kuole­man­tuo­miota – Kurvinen paheksui

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaassa 16.12.2015

Perus­suo­ma­laisten kansa­ne­dus­taja Teuvo Hakkarainen (ps.) ehdotti tiistaina eduskunnan täysis­tun­nossa kuole­man­ran­gais­tuksen käyttöönottoa suomalaisessa lain­sää­dän­nössä.

Hakkarainen esitti oikeus­mi­nis­teri Jari Lindströmille (ps.) osoitetun kysymyksensä viitaten keskus­ri­kos­po­liisin kiinni ottamiin iraki­lais­mie­hiin, joita epäillään 11 ihmisen murhasta Isisin jäseninä.

EPÄILTYJÄ ei voida palauttaa Irakiin, koska siellä on käytössä kuole­man­tuomio.

– Olisin kysynyt nyt oikeus­mi­nis­te­riltä, kun olisi ollut paikalla, että voidaanko Suomeen palauttaa kuole­man­tuomio tällaisille uusi­o­ri­kol­li­sille, Hakkarainen kysyi eduskunnan täysis­tun­nossa.

– Esimerkiksi, jos kanta­suo­ma­lai­nenkin on tehnyt monta murhaa ja uusii sen rikoksen, niin eikö ole oikeus ja kohtuus, että ei elätetä tämmöistä ihmistä enää täällä vaan lopetetaan se? hän jatkoi.

MUUN MUASSA kansa­ne­dus­tajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Mika Kari (sd.) paheksuivat Hakkaraisen ehdotusta.

– Pidän tämmöisiä kuole­man­tuo­mi­o­heit­toja myös ihan tämmöisen perinteisen euroop­pa­laisen ja suomalaisen kristillisen etiikan vastaisena, Kurvinen sanoi.

– Tuntuu jotenkin suorastaan pöyris­tyt­tä­vältä, että tällaisena aikana ylipäätänsä tässä salissa puhutaan kuole­man­ran­gais­tuksen käyt­töö­no­tosta, Kari sanoi.

Hakkaraisen lausunnoista on kertonut muun muassa Verkkouutiset.

Jaa tämä ystävällesi