Antti Kurvinen

\”Lentolippu 70€, VR:n junalippu yli 100€\”

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu www.uusisuomi.fi 15.12.2015

Nyt sitä ihmeteltiin ääneen eduskunnassa: ”Lentolippu 70 €, VR:n junalippu yli 100 €”

Kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.) toi tiistaina eduskunnan täysistunnossa esille ihmetyksen, johon moni kansalainen on törmännyt junamatkailua harkitessaan. Kurvinen totesi arvostavansa mullistuksen äärellä olevan valtioyhtiö VR:n toimintaa yleisesti, mutta ihmettelevänsä joitakin piirteitä.
– On erikoista, että kun vaikka ystäväni lähti Vaasasta matkalle Helsinkiin, niin 70 euroa maksoi lentolippu, mutta junalippu yli 100 euroa. Ei sellaisessa kilpailussa voi pärjätä, Kurvinen tokaisi.

– Ihmettelen myös VR:n toimintaa siinä, että tarjotaan lippuja isojen keskusten välillä, ja se on halvempaa kuin nousta kyytiin pienemmiltä rautatieasemilta. Kysyisin ministeriltä, onko tällainen toiminta paikallaan, Kurvinen jatkoi.

Kurvinen esitti kommenttinsa budjettikeskustelussa, jossa puhuttiin myös juna- ja lentoasemaverkkoja koskevista suunnitelmista. Kurvinen liitti VR-kritiikkinsä kommenttiin seinäjokelaisen Rengonharjun lentoaseman uudesta alusta, mistä hän myös tiedotti myöhemmin tiistaina medialle.

Kurvinen kiitti tiedotteessaan eduskunnan valtiovarainvaliokuntaa Rengonharjun lentoaseman uudelle toimintamallille valtion vuoden 2016 budjettiin esitetystä 150 000 euron määrärahasta.

– Määräraha Rengonharjun lentoaseman uudelle alulle on yli puoluerajojen ja yli hallitus-oppositio -viivan tehdyn määrätietoisen työn tulosta. Uusi kevytlentokenttä voi toimia mallina muille Suomen maakuntakentille, Kurvinen kehuu.

Kansanedustajan tiedotteen mukaan säännöllinen reittiliikenne Seinäjoella sijaitsevalle, Rengonharjusäätiön omistamalle lentokentälle on päättynyt, mutta alueen yrittäjät ovat perustaneet yrityksen, joka ottaa vetovastuun lentoaseman ylläpidosta.

– Tarkoituksena on jatkaa toimintaa kokonaan uuden toimintakonseptin, niin sanotun kevytlentoasemamallin pohjalta, jossa kaupalliselle ja yksityiselle lentoliikenteelle tuotetaan palvelut silloin, kun niitä tarvitaan, Kurvinen kertoo.

Jaa tämä ystävällesi