Antti Kurvinen

Seinäjoki saa Ruokaviraston

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan Hautala, Kurvinen ja Savola riemuitsevat:
Seinäjoki saa Ruokaviraston

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) tiedotti tänään, että uuden Ruokaviraston päätoimipaikaksi tulee Seinäjoki. Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Lasse Hautala, Antti Kurvinen ja Mikko Savola pitävät erittäin tärkeänä, että Ruokaviraston pääpaikka tulee sijoittumaan Ruokaprovinssin ytimeen Seinäjoelle.

– Ensinnäkin on todella hienoa, että hallitus nyt alueellistaa valtion toimintoja. Viime vuosina alueellistamisia on tehty vain vähän, Hautala korostaa.

Hautala, Kurvinen ja Savola ovat yhtä mieltä siitä, että tämän uuden suurviraston myötä hallituksella on mahdollisuus toteuttaa järkevää alueellistamista.

– Nyt on hyvä painottaa myös sitä tosiasiaa, miten hyvin Sipilän hallitus on kohdellut Etelä-Pohjanmaata. Uuden suurviraston myötä Seinäjoelle saadaan myös uusia valtionhallinnon työpaikkoja, Hautala, Kurvinen ja Savola iloitsevat.

– Seinäjoki on luonteva ja paras paikka uudelle suurvirastolle. Ruokavirasto soveltuu erinomaisesti Suomen vahvimmalle maatalousalueelle. Kyseessähän on samalla koko maan paras elintarvikepuolen osaamiskeskittymä, Kurvinen perustelee.

Savola painottaa, että päätös on luonteva jatko aikaisemmalle päätökselle, jossa Mavin toiminta alueellistettiin Seinäjoelle siirtymäkaudella 2008-2011.

– Tämä vahvistaa entisestään Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan asemaa merkittävänä ruokamaakuntana, Savola sanoo.

Luken selvityksen mukaan Etelä-Pohjanmaan työvoimasta 21% työllistyy suoraa tai välillisesti ruoka-alalle, mikä on korkein luku Suomen maakunnista.

Seinäjoelle tuleva uusi Ruokavirasto muodostuu nykyisestä Evirasta, Mavista sekä osasta Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta. Viraston toiminta käynnistyy 1.1.2019. Uudessa virastossa työskentelee noin tuhat henkeä, kahdellakymmenellä eri paikkakunnalla.

Lisätietoja:
Lasse Hautala, p. 0400 361 828
Antti Kurvinen, p. +358 50 560 2840
Mikko Savola, p. 040 578 498

Jaa tämä ystävällesi