Antti Kurvinen

Antti Kurvisen johtama delegaatio luo yhteyksiä Kiinassa

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan varapuheenjohtaja, kansaedustaja Antti Kurvinen on parhaillaan Kiinassa pohjoismaisten nuorten poliitikkojen delegaatiossa toimien seitsemän henkilön ryhmän johtajana.

– Matkan tarkoituksena on luoda yhteistyösuhteita ja tutustua kiinalaisiin yrityksiin sekä paikallishallintoon, Kurvinen sanoo.

Viime keskiviikkona alkaneen matkan ohjelmaan on jo kuulunut monipuolisesti Kiinan taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen sekä innovaatiolähtöiseen kehittämiseen perehtymistä. – Perjantaina meille esiteltiin hyvin laajasti paikallisten maaseutuelinkeinojen nykytilaa ja kehitysnäkymiä, Kurvinen kertoo.

Kurvisen mukaan vierailuohjelma kattaa parhaillaan Yunnanin ja Hunanin maakuntiin tutustumisen. Ryhmä pääsee perehtymään tarkemmin paikalliseen elinkeinoelämään ja sen kehittymiseen, yrityksiin ja muun muassa paikallishallinnon toimiin köyhyyden lieventämiseksi.

– Tiistai-iltana lennämme Pekingiin. Ohjelmassa on tällöin yliopistovierailua, keskustelua nuorten yrittäjien kanssa sekä paikalliseen Science Parkiin Haidianin alueella tutustuminen, Kurvinen luettelee.

Antti Kurvisen lisäksi delegaatioon kuuluvat Keskustanuorten kv-sihteeri Noora Hammar, Kokoomusnuorten pääsihteeri Emma-Stiina Vehmanen, kokoomuksen puoluejohdon avustaja Ville Blom, SDP:n puoluehallituksen jäsen Petra Peltonen, Tanskan liberaalipuolueen nuorisoliiton puheenjohtaja Chris Holst Preuss ja Norjan konservatiivipuolueen nuorisoliiton poliittinen neuvonantaja Ida Elisabeth Krogstad.  Paluumatkalle delgaatio lähtee ensi lauantaina. Ryhmän isäntinä ovat Kiinan kommunistisen puolueen Pohjois-Amerikan, Oseanian ja Pohjoismaiden toimiston kansainvälisen osaston edustajat.

Jaa tämä ystävällesi