Antti Kurvinen

Suomenmaa: \”Kurvinen: Maatalouden kannattavuutta parannetaan\”

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaassa 15.07.2015

\"MMS_alavus\"

Kansanedustaja Antti Kurvisen (oik.) kesä muodostuu useista kesätapahtumista ja markkinoista. Kuulumisia Kurvisen kanssa vaihtoivat Kaisa (vas.) ja Juhani Järvinen, MTK Etelä-Pohjanmaan puheenjohtaja Johanna Kankaanpää sekä pitäjänneuvos Heikki Sytelä. Kuva: Mervi Mäki-Neste

Maaseudulla on tulevaisuutta, uskoo Alavuden Eteläpään Maamiesseuran 100-vuotisjuhlassa puhunut kansanedustaja Antti Kurvinen. Kurvisen mukaan maamiesseuroilla on ollut iso merkitys maatalouden kehityskaaressa. Juhliaan viettänyt maamiesseura on yksi maan vanhimmista, yhtäjaksoisesti toimineista maamiesseuroista.

Alavuden Eteläpään maamiesseuran toiminta on ollut monipuolista. Seuralla oli sotien jälkeen 1940-luvulla jopa oma urheiluvalmentaja. Vuonna 1946 seuralla oli 13 omaa työkonetta aina traktorista sirkkelisahaan. Tänä päivänä maamiesseura keskittyy kuivaajatoimintaan ja kiinteistönomistukseen.

KURVINEN MUISTUTTI juhlapuheessaan, että maatalouden kannattavuus on heikentynyt huomattavasti.

– Maatalouspolitiikka ei ole omissa käsissämme. Maatalouden mahdollisuuksiin vaikuttavat niin kansalliset säädökset kuin Euroopan unionista johtuva hallintobyrokratia ja sääntely.

Normien purkaminen on tärkeä osa pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmaa. Kurvinen lupasi, että maatalouden kannattavuutta parannetaan.

– Meidän on kaikin keinoin varmistettava, että maataloustuet maksetaan ajallaan ja maatalouden lainoitusta tullaan parantamaan. Yksi parannuskeino olisi varainsiirtoveron poistaminen osakeyhtiömuotoisilta maatalouksilta, totesi Kurvinen.

Biotaloutta Kurvinen kuvasi yhdeksi kruununjalokiveksi, jolla on tarkoitus saada aikaan työtä ja kasvua koko Suomessa.

– Myös biotalouden liikkeelle saamista hidastaa kohtuuton byrokratia ja moniportainen valvonta, hän lisäsi.

KURVINEN TOIVOI, että toimintaa rajoittavan sääntelyn poistaminen vapauttaisi ihmiset kehittämään myös omaa elinympäristöään. Maamiesseuroilla ja maaseudulla toimivilla yhdistyksillä on yhteisöllisyyttä ylläpitävä merkitys.

– Yhdistysten järjestämät erilaiset tilaisuudet ja tapahtumat ovat entistä tärkeämpiä, sillä yksinäisyys on lisääntynyt myös maaseudulla. Suomalaisista maatiloista liki 90 prosenttia on yksityishenkilöiden omistuksessa. Perheviljelmien elinvoimaisuutta on pohdittu muun muassa Euroopan unionin maatalousneuvostossa.

– Mistä löydämme jatkajia maatiloille? Kurvinen kysyi.

Tulevaisuudessa yrittäjä saattaa tulla maatilalle tilan ulkopuolelta.

– Meillä on tehtävää ja tekemistä tulevaisuudessa, jotta Suomessa on puhdasta ruokaa, puhdasta vettä ja puhdasta energiaa, vakuutti kansanedustaja Antti Kurvinen.

Teksti: Mervi Mäki-Neste, Suomenmaa

Jaa tämä ystävällesi