Antti Kurvinen

Kurvinen lahjoittaa joulukorttirahat rikosten uhrien ja heidän omaistensa auttamiseen

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen jatkaa koko kuluneen vaalikauden ollutta tapaansa joulukorttien lähettämisen sijaan lahjoittaa jouluna varoja ajankohtaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen. Jouluna 2018 Kurvinen on päättänyt muistaa tahoja, jotka auttavat rikoksen uhriksi joutuneita ihmisiä ja heidän omaisiaan.

Kauhavalainen kansanedustaja on tehnyt lahjoituksen Rikosuhripäivystyksen toiminnalle Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla sekä Henkirikoksen uhrien omaiset Huoma ry:n toiminnalle.

– Vaikka Suomessa on pikkuhiljaa havahduttu siihen, että rikoksien uhreiksi joutuneet – etenkin väkivallan tai seksuaalirikoksen uhriksi joutuneet – tarvitsevat monipuolista apua pitkään varsinaisen oikeusprosessin jälkeenkin. Myös itse rikoksen esitutkinta kuulusteluineen, syyteharkinta ja varsinainen oikeudenkäynti mahdollisine hovi- ja korkein oikeus –vaiheineen voi olla hyvin pelottava ja stressaava kokemus uhrille. Siksi on erittäin tärkeää, että on olemassa Rikosuhripäivystyksen tapaisia toimijoita, jotka auttavat ja neuvovat tässä kriisitilanteessa, sanoo Antti Kurvinen.

– Yksi kauheimpia asioita, mitä elämässä voi tapahtua, on se, että oma läheinen menehtyy väkivaltaisesti henkirikoksen uhrina. Omaisensa menettäneellä mielessä yhdistyvät tunteet äkkikuoleman aiheuttamasta järkytyksestä kaipaukseen, suruun ja vihaan tekijää kohtaan. Surmansa saaneiden läheiset jäävät edelleen valitettavan pahasti yksin, kun oikeudenkäynnit ovat ohi ja rikoksesta alkaa kulua aikaa. Huoma ry on toimija, joka auttaa uhrien omaisia heidän elämän mittaisessa tuskassaan muun muassa vertaistoiminnan avulla, toteaa Kurvinen.

Kansanedustaja Kurvinen on ammatiltaan ja koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, lakimies. Kurvinen on aiemmin muistanut jouluina mm. omaishoitajia ja pohjalaisten seurakuntien diakoniatyötä.

Jaa tämä ystävällesi