Antti Kurvinen

Hautala, Kurvinen ja Savola tyytyväisiä päätökseen lääkärihelikopterista

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan eteläpohjalaiset kansanedustajat Lasse Hautala, Antti Kurvinen ja Mikko Savola ovat tyytyväisiä hallituksen tänään tekemään päätökseen uuden lääkärihelikopteritukikohdan perustamisesta Seinäjoelle.

– Ensihoidon ilmailupalvelun laajentuminen Pohjanmaan maakuntien alueella on kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta merkittävä päätös. Seinäjoelle sijoitetulla kopterilla saadaan Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien asukkaat nopeasti saatavilla olevan ensihoidon kopteripalvelun piiriin. Päätös parantaa asukkaiden turvallisuutta koko Vaasan vaalipiirin alueella ja korjaa lääkärihelikopterin saatavuudessa olleen aukon, josta myös eduskunnan oikeusasiamies on huomauttanut, kansanedustajat sanovat lähettämässään tiedotteessa.

Heidän mielestään helikopteritukikohdan sijoittaminen Seinäjoelle on perusteltu päätös kaupungin sijainnin sekä Seinäjoen keskussairaalan laadukkaan toiminnan ja korkean osaamisen vuoksi.

– Seinäjoki on selvitysten mukaan myös väestö- ja tehtävämäärän ja ensihoidon järjestämiseen liittyvien näkökohtien valossa paras vaihtoehto helikopterin sijainnille.

Kansanedustajat toteavat myös, että Pohjanmaan rannikon alueella tarvitaan erillisiä ratkaisuja meripelastustehtävien hoitamiseen.

– Lääkintähelikopteri ei ole toimintavalmiuksiltaan tai teknisiltä ominaisuuksiltaan riittävä esimerkiksi henkilöiden nostamiseen merestä. Rannikon meripelastustehtävät on saatava kuntoon tarvittaessa esimerkiksi yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa.

Jaa tämä ystävällesi