Antti Kurvinen

Kurvinen Keskustan varapuheenjohtajakisaan

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja Antti Kurvinen pyrkii Keskustan varapuheenjohtajaksi puolueen puoluekokouksessa Seinäjoella kesäkuussa. Kurvisen kampanjaa vetämään ryhtyy saarijärveläinen kansanedustaja Petri Honkonen, joka kieltäytyy tällä kertaa pyynnöistä asettua ehdolle puoluekokouskisaan

– Kiitän lämpimästi luottamuksesta Keski-Suomen Keskustanuoria ja Jyväskylän keskustaopiskelijoita, mutta tässä vaiheessa haluan keskittyä työhöni eduskunnassa Keski-Suomen parhaaksi. Mikäli Keskustan eduskuntaryhmän tehtävissä tapahtuu Matti Vanhasen luopumisen myötä suurempaa kierrätystä, harkitsen pyrkimistä ryhmän vastuutehtäviin, sanoo Petri Honkonen.

– Kiitän Etelä-Pohjanmaan piiriä ja yksityishenkilöitä ympäri maata pyynnöistä lähteä varapuheenjohtajakisaan. On kunnia-asia olla ehdolla kotipiirin kokouksessa. Lähden kisaan ja mahdolliseen työhön puoluejohdossa innokkaalla ja nöyrällä mielellä. Kierrän kaikki maakunnat ja tulen osallistumaan noin 25 tilaisuuteen, joissa haluan keskustella järjestöväen kanssa tulevan kauden haasteista, toteaa Kurvinen.

Antti Kurvisen vpj-kampanja rakentuu kahden pääteeman varaan: \”tulevaisuus\” ja \”oikeudenmukaisuus\”. Puoluejohdossa on oltava henkilöitä, jotka hallitusohjelman toteuttamisen lisäksi miettivät Keskustan omia tavoitteita ja aatteellisia ihanteita. Järjestöä ja kentän poliittista toimintaa ja osallistumista on vahvistettava. Keskustan on linjattava omaa aatteellista visiotaan ainakin vuoteen 2030. Meidän on mietittävä, miten Keskustassa siirretään viestikapula uusille sukupolville ensi vuosikymmenelle.

Keskustan politiikassa täytyy Kurvisen mukaan näkyä oikeudenmukaisuus. Sen on oltava alueellista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Turvallisuuden järkkymisestä huolimatta laillisuudesta ja oikeusturvasta on huolehdittava. Oikeudenmukaisessa talousjärjestelmässä kitketään markkina-aseman väärinkäyttöä ja veronkiertoa. Samalla kuitenkin täytyy vähentää byrokratiaa ja palkita riskin ottamisesta ja yrittämisestä menestyksekkäästi.

– Meillä on edessä kahdet vaalit kunnissa ja uusissa maakunnissa, joihin pitää löytää ehdokkaat ja tehdä komia tulos. Keskustan pitäisi puhua kaupungeissa enemmän kaupunginosien välisten erojen kaventamisesta aluepolitiikan hengessä. Maatalouden kriisiin pitää löytää nopeasti ratkaisuja. Maaseudun ja maatalouden uudistumista on tuettava: maaseudun äänet eivät ole meille itsestään selvyys, kertoilee Kurvinen linjauksiaan.

– Niin maatilan, yrityksen kuin puolueenkin on mietittävä tulevaisuuttaan ja sukupolvet ylittävää vastuunottoa. Tuen Anttia hänen suunnitelmissaan keskustalaisen kansanliikkeen turvalliseksi uudistamiseksi. Lähdemme yhdessä keväällä kierrokselle, sanoo kampanjapäällikkö Honkonen.

Heinäkuussa 30 vuotta täyttävä Kurvinen on ammatiltaan lakimies. Hän toimii edustajuuden lisäksi muun muassa kotikaupunkinsa Kauhavan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana ja Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsenenä. Aiemmin Kurvinen on toiminut vuosina 2009 – 2013 Suomen Keskustanuorten ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana ja samana aikana Keskustan puoluehallituksen jäsenenä. Hän toimi vuosina 2012 – 2014 Keskustan puoluevaltuuston jäsenenä. Kurvinen on ollut myös Lapin yliopiston hallituksen jäsen ja Lakimiesliiton opiskelijavaliokunnassa kaksi vuotta. Kurvisella on 12 vuoden kokemus kuntapolitiikasta.

Lisätietoja:

Antti Kurvinen
Kansanedustaja, Keskustan vpj-ehdokas
044-751 4257

Petri Honkonen
Kansanedustaja, vpj-ehdokkaan kampanjapäällikkö
040-839 7776

 

 

Jaa tämä ystävällesi