Antti Kurvinen

Kurvinen: Maakuntavero parlamentaarisella valmistelulla viimeistään 2022

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen ehdottaa käynnistettäväksi maakuntien verotusoikeudesta parlamentaarisen valmistelun, jotta maakuntavero voidaan ottaa käyttöön ensi vaalikaudella. Kurvisen mielestä maakuntavero tulisi olla käytössä viimeistään verovuonna 2022 kevään 2021 maakuntavaalien jälkeen. Siirtymäkauden jälkeen kuntavaalit ja maakuntavaalit on tarkoitus järjestää samaan aikaan. Näin ollen keväällä 2021 valittavat 18 maakuntavaltuustoa pääsisivät ensimmäistä kertaa päättämään alueensa verotuksesta seuraavalle vuodelle.

– Maakuntavero on tärkeä asia aidon maakunnallisen itsehallinnon luomiseksi. Maakuntavero lisäisi myös maakuntien omaa vastuuta taloudestaan ja parantaisi maakuntien rahoitusasemaa lainamarkkinoilla, sanoo kansanedustaja.

– Minusta tulisi harkita parlamentaarista valmistelua maakuntien verotusoikeudesta ja sen laajuudesta ja sisällöstä. Näin eduskuntavaalien 2019 tuloksesta riippumatta maakunnat saisivat vastuun omasta tulevaisuudesta myös taloudenpidon osalta, linjaa Kurvinen.

Kansanedustaja Kurvinen pitää tänään julkistettua maakunta- ja sote-ratkaisua historiallisena hajautetun yhteiskunnan ratkaisuna ja vahvistaa aludeiden ja maakuntien Suomea. Linjauksessa on paljon korjailtavaa ja kyseenalaistakin esimerkiksi pelastustoimen ja ympäristöhallinnon osalta, mutta prosessia pystytään jatkamaan tältä pohjalta.

– Maakuntauudistus osoittaa, että Sipilän hallitus kykenee aukomaan suomalaisen yhteiskunnan umpisolmuja. Tämä maakuntauudistus on demokraattinen ja selkeä malli sekä vastaa Keskustan vaalilupausta kotikunta-maakunta mallista, toteaa Kurvinen.

Jaa tämä ystävällesi