Antti Kurvinen

Kurvinen: Kaavoitus ja arjen asiat yhdentekeviä, Halla-aho?

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 7.2.2021

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho antoi tällä viikolla kenties näiden kuntavaalien paljonpuhuvimman lausunnon. Hän sanoi Yle Uutisille torstaina gallupia arvioidessaan, että ”tavallisten ihmisten on hyvin vaikea syttyä sellaisista kunnanvaltuustojen peruskysymyksistä, kuten kaavoitukseen liittyvistä asioista.”

Ensinnäkin, Halla-aho aliarvioi äänestäjiä pahemman kerran.

Tammikuun lopussa julkaistun ja uutisoidun Kunnallisalan kehittämissäätiön kansalaiskyselyn mukaan ”suomalaisten tärkeimmät kuntavaaliteemat ovat terveyspalvelut, vanhustenhuolto, työllisyys, kotikunnan talous ja lähiympäristön turvallisuus.”

Ei siis maahanmuutto-, EU-, saati hallituspolitiikka, joista Perussuomalaisten mukaan näissä vaaleissa on kyse.

Toiseksi joutuu kysymään: eikö Halla-aho välitä? Onko Perussuomalaisille todella yhdentekevää, missä kunnossa tiet ja kadut ovat, miten vanhuksia kohdellaan tai mitä homekouluille tehdään?

Muuhun johtopäätökseen ei valitettavasti oikein voi tulla. Itseisarvo tuntuu olevan valtapolitiikka.

Keskustalle näissäkin vaaleissa on kyse ”kunnanvaltuustojen peruskysymyksistä”. Arjen asioista. Työpaikoista, päiväkodeista ja kouluista, terveyskeskuksista ja vanhainkodeista. Kaavoituksesta.

Siitä, että elämisen edellytyksiä on tasa-arvoisesti koko Suomessa. Keskustalle tämä on näiden vaalien pääkysymys.

Puolenpidosta ja ihmisten asioiden hoitamisesta on kyse. On ollut yli sata vuotta. Ja se, Jussi-hyvä, muuten on syy, miksi Suomen kartta on vaaleista toiseen ollut keskustanvihreä.

Jokainen suomalainen tietysti ottaa vaaleissa kantaa juuri siihen, mihin haluaa. Se on kansanvaltaa.

Silti kannattaa miettiä, mihin ääntään käyttää: oman ja läheisten arjen parantamiseen vai kaunaan, kostoon ja kumoukseen? Mihin jälkimmäinen vaihtoehto johtaa? Johtaako se mihinkään?

Halla-ahon kannanottojen perusteella ei ainakaan parempaan kotikuntaan tai -kaupunkiin. Mitä mahtavat tavalliset suomalaiset, joille on luvattu muutosta, silloin ajatella? Tässäkö tää oli?

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, puhelin 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi