Antti Kurvinen

Kurvinen hallituksen budjettiriihipäätöksistä: \”Järkeviä täsmätoimia sisäiselle turvallisuudelle\”

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan sisäisen turvallisuuden työryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Antti Kurvisen mielestä hallituksen budjettiriihessään poliisille, suojelupoliisille sekä rajavartiolaitokselle osoittamat lisäykset antavat selkänojaa huolehtia koko maan sisäisestä turvallisuudesta.

– Pidän erittäin hyvänä, että hallitus lisää Keskustan tavoitteiden mukaisesti haja-asutusalueiden poliisivirkoja useilla kymmenillä kenttäpoliiseilla. Sisäministeriön vastuulla on vielä valvoa, että näin myös käytännössä tulee tapahtumaan.

Myös lähiöpoliisitoimintaan on tulossa kohdennettua lisärahoitusta.

– Suomessa on kaikin keinoin torjuttava lasten ja nuorten syrjäytymistä. Siihen tarvitaan kotien, nuoriso- ja sosiaalityön, koulujen ja poliisin saumatonta yhteistyötä. 

Hallitus osoittaa ensi vuodelle rahoituksen tiedustelulainsäädäntöpaketin toimeenpanolle. Sitä koskevat lakiesitykset ovat parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. 

Kurvinen kannustaa eduskunnan oppositiota antamaan tukensa tiedustelulakipaketille.

– Maailma ja sitä myötä turvallisuusympäristömme muuttuu ja monimutkaistuu nopeasti. Suojelupoliisi tarvitsee myös itsenäisiä työkaluja huolehtia suomalaisten turvallisuudesta. Emme voi olla enää pelkästään ulkomailta saatujen tiedustelutietojen varassa. Siksi sisäisestä turvallisuudesta ei pidä tehdä vaali- ja valtapoliittista pelinappulaa.

Lisätietoja: kansanedustaja Antti Kurvinen, p. 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi