Antti Kurvinen

Kurvinen ehdottaa kuntakokeiluja Kauhavalle ja Etelä-Pohjanmaalle

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen toivoo pohjalaisten kuntien hakeutuvan uuden Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelman mukaisiin kokeiluihin. Sipilän hallitus tulee mahdollistamaan paikalliset kokeilut niin, että yksittäinen kunta tai alue voi saada luvan poiketa voimassa olevasta pakottavasta lainsäädännöstä tai standardista.

Sipilän hallituksen tavoitteena on lisätä luovuutta ja rohkeutta etsiä nykyistä parempia uusia toimintatapoja. Kokeiluista toivotaan kansanliikettä.

– Sipilän hallituksen linjaama mahdollisuus lähteä kokeilemaan uusia toimintamalleja ja luoda ikään kuin vapaakuntia on mahdollisuus, jonka ohi ei pohjalaisten pidä nukkua. Nyt meillä on mahdollisuus esittää järkeviä malleja, joilla voisimme nykyisestä poiketen tehdä asioita käytännöllisemmin ja meidän maakuntaamme paremmin sopien, sanoo kansanedustaja Kurvinen.

– Luvan poiketa voimassa olevasta laista tulee uuden kuntakokeilulain pohjalta antamaan maan hallitus. Odotan useita hakemuksia pohjalaiskunnista.

Isoja sosiaali- ja talouspoliittisia uudistuksia tullaan kokeilemaan yksittäisissä maakunnissa ennen valtakunnallista toimeenpanoa. Esimerkiksi työttömyysturvan maksamista yrityksen peruspääomaksi ja perustuloa sosiaaliturvan muotona tullaan kokeilemaan eri osissa maata. Kurvinen odottaa myös tässä Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien aktiivisuutta.

– Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnille sopisivat elinkeinoelämän ja uuden yrittäjyyden luomiseen liittyvät kokeilut. Työttömyysturvan uudistus, joka kannustaisi yrittäjyyteen, sopisi meille loistavasti. Suhtaudun avoimesti myös siihen, että Pohjanmailla kokeiltaisiin perustuloa sosiaaliturvan muotona, linjaa Kurvinen.

Kansanedustaja Antti Kurvinen esitteli ajatuksiaan juhlapuheessaan Kauhavan markkinoilla perjantaina.

 

Jaa tämä ystävällesi