Antti Kurvinen

Kansanedustaja Kurvinen vastustaa villejä katupartioita

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vastustaa esiin nostettuja ajatuksia järjestystä ylläpitävistä, varustautuneista katupartioista. Kurvisen mielestä sosiaalisesta mediasta tai kaduilta kerätyt epämääräiset joukkiot eivät lisää kansalaisten turvallisuuden tunnetta ja ovat rajussa ristiriidassa suomalaisen laillisuusajattelun kanssa.

Keskustan Kurvinen on jäsenenä hallintovaliokunnassa, joka käsittelee poliisiasioita ja sisäistä turvallisuutta.

–    Suomessa järjestystä yllä pitävät ja tarvittaessa aseellistakin voimaa käyttävät poliisi ja rajavartiosto, jotka voivat pyytää puolustusvoimilta virka-apua. Tietyissä tilanteissa vastuun järjestyksen pidosta voivat saada vartijat tai järjestyksenvalvojat. Oman käden oikeutta ja lynkkaamista ei missään oloissa voi hyväksyä. Aseistettujen katupartioiden kokoaminen Facebook-ryhmillä on lain ottamista omiin käsiin, sanoo Kurvinen.

–    Epämääräisten porukoiden varustamisella ei ole mitään tekemistä talkootoiminnan tai positiivisen oman lähiympäristön kehittämisen kanssa, Kurvinen jyrähtää.

Kansanedustajan mielestä turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ja arjen turvattomuus edellyttävät toimia viranomaisten rahoituksen riittävyyden varmistamiseksi. Poliisien ja rajavartijoiden määrä ei saa laskea talousongelmista huolimatta liian kriittiselle tasolle.

–    Hallituksen ja eduskunnan on tarkasteltava, ovatko budjettikehysten antamat määrärahat sillä tavalla riittäviä, ettei suomalaisten perusturvallisuus järky. Sisäisen turvallisuuden selonteon yhteydessä pitää löytää uusia toimintatapoja niin, että virkavalta näkyy ja toimii tehokkaasti koko Suomessa.

Kurvinen tarjoaa vaihtoehdoksi katupartioille yksityisten turvallisuuspalvelujen vahvistamista ja täydennyspoliiseja.

–    Laadukkaat ja viranomaisten lupien alla toimivat yksityiset vartiointiliikkeet voivat olla vaihtoehto turvallisuuden tunteen järkkyessä tietyllä alueella. Myös niin sanottujen täydennyspoliisien käyttäminen yllättävissä tilanteissa pitäisi selvittää. Ne ovat laillisuuteen nojaavia tapoja ääriliikkeiden partioiden sijaan, toteaa Kurvinen.

Jaa tämä ystävällesi