Antti Kurvinen

”Gallupit tulevat ja menevät”

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Pietarsaaren Sanomien Pulssissa 10.1.2020
Teksi: Heimo Riihimäki

”Gallupit tulevat ja menevät”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen vieraili Pietarsaaressa

– Lomalla en juuri gallupeja pohtinut. Turha joka tapauksessa murehtia menneitä, uusi vuosi tuo uudet mahdollisuudet. Kansanedustaja Antti Kurvinen kommentoi keskiviikkona Keskustan viimeaikaisia kannatuslukemia, jotka gallupien mukaan ovat alentuneet suuresti, jopa historiallisen alhaiselle tasolle.

Antti Kurvinen tapasi kannattajiaan Pietarsaaren kävelykadun varrella. Kolkko ilmanala piti tilaisuuden väkimäärän pienenä.

KESKUSTAN eduskuntaryhmän puheenjohtaja arvioi maan poliittisen elämän tempon muuttuneen ja mielipideilmaston käyneen kärjekkääksi.
– Some ja muukin media ovat tehneet sen, että asioita kommentoidaan nopeasti. Poliitikon pitäisi antaa nopeita vastauksia ja samalla pitäisi välttää virheitä.

Antti Kurvinen oudoksuu joitakin julkisen keskustelun piirteitä.
– Identiteettipolitiikka on vahvasti esillä. Parisuhde-asiat, ruokavalio ja maahanmuutto nostattavat mielipiteitä. Kuitenkin tavallisen ihmisen kannalta tärkeämpiä asioita ovat toimeentulo, peruspalvelut ja terveydenhuolto. Arkiset asiat ovat jääneet julkisuudessa identiteettipolitiikan varjoon.

PIETARSAARESSA Antti Kurvinen vieraili UPM:n tehtaalla, jossa myös Snellmanin edustajia oli paikalla. Puheenaiheina olivat Pietarsaaressa viime vuosina tehdyt väyläinvestoinnit, joihin valtio osallistui. Al-holman radan sähköistys, kolmiorata, Snellmanin risteyksen alikulku ja sataman ruoppaus todettiin hyödyllisiksi.
– On päätetty Ylivieskan – Iisalmen radasta, joka osaltaan parantaa UPM:n kuljetusmahdollisuuksia. Valtatie 19 Jalasjärveltä Uuteenkaarlepyyhyn on myös tärkeä väylä. Eteläpohjalaisena sanoisin, että tällaiset väylähankkeet hyödyttävät sekä Pietarsaaren seutua että eteläpohjalaisia. Olemme riippuvaisia toisistamme.

Antti Kurvinen on kotoisin Ylihärmästä, hänet valittiin eduskuntaan 2015. Tällä hetkellä hän on eduskunnan suuren valiokunnan, tiedusteluvalvontavaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sekä Yleisradion hallintoneuvoston varsinainen jäsen.

\"\"

Jaa tämä ystävällesi