Antti Kurvinen

Kurvinen teki viime keväänä kirjallisenkysymyksen Oravaistentiestä

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Komiat-lehdessä 30.1.2020

\"\"
Teksti: Anu Nahkala

Voltista Oravaisiin johtava Oravaistentie nousi taas uutiseksi, kun puutavararekka kaatui siellä kyljelleen toissa viikolla. Tien varren yrittäjät ovat kertoneet olleensa yhteydessä paikallisiin kansanedustajiin kunnossapidon parantamiseksi.

Kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vahvisti eilen olevansa erittäin tietoinen tien heikosta kunnosta ja tietä käyttävien ihmisten, maatilojen ja yritysten tarpeista. Hän mainitsi myös ajaneensa asiaa sekä Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen että liikenne- ja viestintäministeriön suuntaan.

– Maaliskuussa 2019 tein Oravaistentien kunnosta kirjallisen kysymyksen liikenneministerille.

Kurvinen tiedusteli tuolloin, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä Oravaistentien kunnossapidon parantamiseksi ja millä toimilla hallitus aikoo varmistaa Alahärmän ja Oravaisten pitäjien eli nykyisten Kauhavan kaupungin ja Vöyrin kunnan raja-alueen väestön, maatalouden ja yritysten riittävät liikenneyhteydet.
Hän painotti perusteluissaan, että kelirikkoajat ovat kyseisellä tieosuudella todella haastavia varsinkin raskaalle liikenteelle.

Kurvisen mukaan maatalouden rakennekehityksen kiihtyessä maatalouskoneet ja maidon sekä teuraseläinten kuljetusautot ovat suurentuneet ja runkotiestön infra on jäänyt kehityksestä jälkeen.

Liikenneministeri Anne Berner vastasi Oravaistentien olevan ely-keskuksesta saadun tiedon mukaan tyypillinen yhdystie, joka ei poikkea kunnoltaan muista yhdysteistä. Jotta kunnossapitototoimenpiteitä voitaisiin lisätä Oravaistentien kaltaisille yhdysteille, se tarkoittaisi Bernerin mukaan perusväylänpidon pitkäjänteistä tasokorostusta parlamentaarisen työryhmän loppuraportin (28.2.2018) mukaisesti myös tulevina hallituskausina.

Jaa tämä ystävällesi