Antti Kurvinen

Kansanedustaja Kurvinen: \”Turvapaikanhakijat tekemään tekemätöntä työtä\”

Jaa tämä ystävällesi

Kauhavalaisen Keskustan kansanedustajan Antti Kurvisen mielestä Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat pitää mahdollisimman nopeasti saada vastaanottokeskuksissa oleskelemisen sijaan aktiivisten kotouttamistoimien pariin.
Kielen opetuksen ja Suomen lain ja tapojen opettamisen lisäksi Kurvinen toivoo maahantulijoille järjestettävän työtoimintaa niin pian kuin mahdollista.
– Ainakin osassa Saksaa on turvapaikanhakijoita oman pienen päivärahansa vastineeksi laitettu töihin kunnille ja muille julkisyhteisöille. Tämä olisi hyvä malli Suomellekin. Turvapaikanhakijoita voisi laittaa tekemään nyt tekemättömiä pieniä puhdetöitä pienellä korvauksella esimerkiksi kunnissa, kuntayhtymissä ja seurakunnissa. Myös järjestöt ja yhdistykset voisivat ottaa heitä töihin näin, ehdottaa Antti Kurvinen.
– Meillä olisi puhtaanapitoa, ulkoalueiden siivoustöitä ja pientä metsien hoitoa, joihin ammattilaisten rajallinen työaika ei riitä. Turvapaikanhakijoiden töiden pitäisi olla sellaisia, etteivät ne sotkisi normaaleja työmarkkinoita, selittää Kurvinen.
Keskustaedustaja näkee turvapaikanhakijoiden nopealla työllistämisellä paljon vaikutuksia maahanmuuttopolitiikan kokonaisuuteen. On iso merkitys sillä, pääsevätkö maahantulijat heti osallisiksi normaaliin elämänrytmiin vai sulkeutuvatko he toimettomiksi.
– Moni järjestö saisi paljon apua uusista reippaista käsipareista. Meidän suomalaisten pitää miettiä millaisen kuvan annamme maastamme tänne tulijoille ja myös niille, jotka harkitsevat Suomeen pyrkimistä. Meidän pitää opettaa maahantulijat heti työntekoon eikä tukilappujen täyttämiseen.
– Turvapaikanhakijoiden velvoittamisella työhön lähetämme viestin maailmalle. Suomi on hyvä maa aktiivisille ja työhaluisille uusille suomalaisille, mutta tämä ole mikään oleskeluyhteiskunta, sanoo kansanedustaja.
Antti Kurvinen esitteli näkemyksiään juhlapuheessaan Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten 70-vuotisjuhlissa Seinäjoella lauantaina 3.10. Kurvinen on eduskunnan hallintovaliokunnan jäsen. Valiokunta käsittelee muun muassa maahanmuuttopolitiikkaa.

Jaa tämä ystävällesi