Antti Kurvinen

Suomenmaa: Antti Kurvinen nousi konkareiden joukkoon Vaasan vaalipiirissä

Jaa tämä ystävällesi

Suomenmaa 21.4.2015

Keskustan paikkaluku nousee Vaasan vaalipiirissä yhdellä ehdokkaalla, kun läpi on menossa yhteensä viisi ehdokasta aikaisemman neljän sijaan. Keskusta oli myös odotetusti vaalipiirin suurin puolue.

Kaikki edellisen kauden keskustan kansanedustajat uusivat vaalipiirissä paikkansa.

Mikko Savolan, Tuomo Puumalan, Lasse Hautalan ja Mika Lintilän seuraksi eduskuntaan nousee keskusranuorten entinen puheenjohtaja Antti Kurvinen Kauhavalta.

Keskustalle ennakoitiin vaalipiiristä jopa kuutta paikkaa, mutta siihen ei päästy. Ensimmäiselle varasijalle jäi seinäjokinen Pasi Kivisaari.

Keskustalaisista eniten ääniä sai Savola (8 474), toiseksi eniten Puumala (7 754) ja kolmanneksi Hautala (7 027).

VAALIPIIRIN keskustalaisten kansanedustajien joukko tulee olemaan varsin miehinen, sillä läpimenijöiden joukkoon ei kuulu yhtään naista.

Lähimmäksi eduskuntapaikkaa naisista pääsi seinäjokinen Paula Sihto. Puolueen ulos jääneistä ehdokkaista hän oli kolmantena.

Muutaman sijan alempana Sihtosta on lappajärvinen Sari Kujala.

ENTISET naisministerit jyräsivät vaalipiirin ääniharavien kilvassa.

SDP:n Jutta Urpilainen oli vaalipiirin äänikuningatar 11 591 äänellään. Ruotsalaisen kansanpuolueen Anna-Maja Henrikson sai 10 653 ääntä ja kokoomuksen Paula Risikko 9 803 ääntä.

Äänikuningas vaalipiirissä oli rkp:n uusi kansanedustaja Joakim Strand 10 365 äänellään.

Puolueista toiseksi suurimman kannatuksen sai ruotsalainen kansanpuolue, jonka paikkaluku laski neljästä kolmeen.

Perussuomalaiset säilyttivät vaalipiirissä kolme kansanedustajaa, kokoomus menetti yhden kolmesta kahteen, demarit säilyttivät kaksi paikkaansa ja kristilliset yhden paikkansa.

Samuli Vänttilä

Suomenmaa

Jaa tämä ystävällesi