Antti Kurvinen

Kurvinen sotesta: Tasa-arvoiset palvelut pystytään turvaamaan – temppuihin ei ole varaa

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 13.10.2020

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan sotesta on hallituksessa saatu aikaan ratkaisu, joka eduskunnassa pystytään saamaan valmiiksi.

– Ihmisten sosiaali- ja terveyspalvelut pitää pelastaa. Kyse on myös päätöksenteon uskottavuudesta. Ei kerta kaikkiaan ole varaa siihen, että sotesta tulee jälleen puolue-, valta- saati temppupolitiikkaa.

Kurvisen mukaan ratkaisu ei ole täydellinen, mutta uudistuksen tärkeimmät tavoitteet – tasa-arvoisten peruspalvelujen turvaaminen ja rahan säästyminen pidemmällä aikavälillä – toteutuvat.

– On epäoikeudenmukaista, että kun yhdet saavat hoitoa rahalla tai työpaikan kautta, toiset joutuvat jonottamaan pitkiä aikoja terveyskeskuksiin.

– Kyllä myös lapsiperheiden, työttömien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja muiden pienituloisten ihmisten sekä pienyrittäjien pitää koko maassa saada tasa-arvoisesti hoitoa.

Vaihtoehto sotelle on Kurvisen mukaan se, että mitään ei tehdä, eli ennen muuta Kokoomuksen linja.

– Silloin eriarvoisuus jyllää terveydenhuollossa kahta kovempaa ja kunnilta loppuvat rahat. Kokoomukselta ja muiltakin sotea kritisoivilta pitää kysyä, tätäkö halutaan?

– Itse ajattelen, että sotea on tässä maassa tehty liian pitkään ja mikään puolue ei ole tilanteeseen syytön. Siksi tämä pitää nyt yhdessä saada valmiiksi.

Lisätietoja: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen, puhelin 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi