Antti Kurvinen

Kurvinen korosti SuomiAreenan arvopuheessaan yhdenvertaisuutta

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaassa 18.7.2019

”Keskustalle tasa-arvo tarkoittaa sitä, että jokainen meistä voi olla liekeissä”

Inhimillisemmän yhteiskunnan rakentamisessa tarvitaan meitä kaikkia, keskustaryhmyri sanoo

Teksti: Lauri Heikkilä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen katsoo, että keskustalle tasa-arvo on hyvin monipuolinen käsite. Siihen sisältyy se, että jokainen on samanarvoinen riippumatta sukupolvesta, sukupuolesta, tulotasosta tai asuinpaikasta.

– Toivon näköalojen luominen ihmisille on keskustan mielestä tämän ja tulevien vaalikausien tärkein tehtävä. Politiikassa tärkeintä on pitää heidän puoltaan, joiden ääni ei muuten kuulu.

Suomiareenan-tapahtuman mittaan puolueiden edustajat ovat päässeet pitämään arvopuheita Porin kauppatorilla. Puheisiin on valittu puolueen kannalta tärkeä arvo, josta puolueiden edustajat ovat saaneet puhua neljä minuuttia. Kurvinen valitsi keskiviikkoiltana teemakseen tasa-arvon.

– Tärkein kotoa saamani oppi on ollut se, että ihmisen arvo ei koskaan voi olla pelkkä markkina-arvo. Elämän ja inhimillisyyden suurin merkitys ei voi olla raha. Juuri siksi olen valinnut puolueekseni keskustan.

Yksi olennainen osa keskustalaisuutta on ylisukupolvisuus ja sukupolvien tasa-arvo, Kurvinen kiteyttää.

– Olen seurannut hieman murheellisena syyttelevää keskustelua opiskelijoiden jaksamisesta ja lomaoikeudesta. Samoin ajattelen, ettei meillä 20- ja 30-vuotiailla ole oikeutta ohittaa elämänkokemusta hankkineita vanhempia ihmisiä turhakkeina.

– Hyvinvointiyhteiskunnan rakentaneet ansaitsevat pienten eläkkeiden korotukset ja hyvän vanhustenhuollon. Samoin jokaisella nuorella pitää olla mahdollisuus kouluttautua ammattiin omien lahjojen ja ahkeruuden puitteissa, Kurvinen virkkoo.

Kurvinen muistuttaa, että moni työikäinenkin on heikoilla. Useamman työnkään myötä rahat eivät tahdo aina riittää. Etenkin pätkätyöläisten ja pienyrittäjien tilanteen hän huomauttaa olevan epävarma.

Sukupuoli ei saa olla Kurvisen sanojen mukaan kenellekään este ja mahdollisuudet elämän rakentamiseen on oltava kaikkialla, niin kaupungissa, taajamassa kuin syrjäseudullakin. Kurvinen korostaa myös ihmisen omaa ja yhteisöjen roolia.

– En usko, että yhteiskunta ja poliitikot voivat ratkaista kaikki ongelmat. Inhimillisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi voimme kukin tehdä enemmän. Voimme välittää paitsi itsestämme, myös toisistamme. Voimme kysyä useammin, mitä yläkerran vanhukselle kuuluu ja katsoa tiukemmin naapurin lasten perään.

– Olen kokenut niin työpaikoilla kuin pesäpallokentällä ja teatterin näyttämöllä, että samalla kun ihminen saa vastuuta, häneen uskotaan ja häntä tuetaan, niin jokainen meistä voi olla liekeissä. Keskustalle tasa-arvo tarkoittaa sitä, että jokainen meistä voi olla liekeissä, Kurvinen lausuu.

Jaa tämä ystävällesi