Antti Kurvinen

Kurvinen Iltalehdelle: \”En ole raippaveron suuri fani\”

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Iltalehdessä 25.7.2015

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) puhui tänään lauantaina raippaveron asettamisesta rikkaille. Puoluetoveri Antti Kurvinen (kesk) suhtautuu asiaan kriittisesti.

Kansanedustaja Antti Kurvinen ei lähtisi ainakaan suoralta kädeltä verojen kiristämisen tielle.

Keskustakonkari Sirkka-Liisa Anttila puhui tänään Rengon markkinoilla suurituloisten verotuksen kiristämisestä väliaikaisella raippaverolla, joka edistäisi kansanedustajan mukaan oikeudenmukaisuuden toteutumista. Antti Kurvinen (kesk) suhtautuu ehdotukseen kriittisesti.

– En ole raippaveron suuri fani. Todella merkittävä osa Suomen veronmaksajista ei ole ansiotulojen yläpäässä, vaan he ovat nimenomaan keskituloisia. Minusta ylityöesimerkki on tässä hyvä eli jos ihminen tekee ylitöitä, onko se oikein, että kaikki rahat menevät suoraan veroihin, Kurvinen sanoo.

Kansanedustaja on sitä mieltä, ettei ansiotulon kiristäminen yläpäästä pelasta valtion taloutta millään tavalla.

– Verotusta on jo kiristetty viime vaalikaudella, eikä se ole juuri näkynyt maan taloudellisessa tilanteessa. Tämä raippavero on enemmänkin oikeudenmukaisuuskysymys, Kurvinen kertoo.

Kriittisestä suhtautumisesta huolimatta Kurvinen ei tyrmää ehdotusta täysin, koska tässä vaiheessa kaikkien vaihtoehtojen pitää olla pöydällä.

– Kyllä tuloverotuksen kiristäminen voi olla keinovalikoimassa. Jos se helpottaa yhteiskuntasopimuksen syntymistä ja ay-liike lähtee mukaan, niin olen valmis hyväksymään ehdotuksen. Ei pidä linnoittautua vain tiettyyn vaihtoehtoon, Kurvinen linjaa.

Toimittaja: ANNA EGUTKINA
@ilmedia.fi

Jaa tämä ystävällesi