Antti Kurvinen

Keskustalaiset tiukkoina: Sokos boikottiin

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kansanedustajat Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä moittivat Sokoksen päätöstä luopua aitojen turkisten ja turkissomisteiden myynnistä. Kansanedustajien mielestä päätös on populistinen ja kaksinaismoralistinen.

– Sokoksen päätöstä voisi pitää jollain tavalla loogisena, mikäli samalla olisi luovuttu muovipusseihin verrattavien ja ympäristöä kuormittavien tekoturkisten myynnistä. Sen sijaan päätettiinkin ajaa kotimaista ja maailman eettisistä turkistuotantoa alas.

Kansanedustajat muistuttavat, että kotimainen turkistuotanto toimii täysin ilman yhteiskunnan tukia ja tuo satojen miljoonien eurojen vientitulon Suomelle sekä pitää yllä monen pienen paikkakunnan kuntataloutta.

– Niin kauan kuin turkiksille on kysyntää, tullaan niitä myös tuottamaan. Tällaiset päätökset vaarantavat kotimaisen tuotannon, jolloin se vain siirtyy johonkin muuhun maahan, jossa ei ole minkäänlaisia standardeja eläinten hyvinvoinnille.

Kansanedustajat toteavat myös, että tuotettujen turkisten lisäksi Suomessa käydään kauppaa myös luonnonturkiksilla, jotka ovat taatusti maailman eettisimpiä tuotteita vaatteiden valmistukseen. Edustajat suosittavat kotimaisen teollisuuden puolustajia boikotoimaan Sokoksen vaateosastoja tämän päätöksen johdosta.

Lisätietoja:
Antti Kurvinen, p.  044 751 4257
Mikko Kärnä, p. 040 143 8941

Jaa tämä ystävällesi