Antti Kurvinen

Keskustan nuoret kansanedustajat: Kilpailukykysopimus antaa nuorelle sukupolvelle uskoa Suomeen

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan alle 30-vuotiaat kansanedustajat Petri Honkonen Saarijärveltä, Katri Kulmuni Torniosta ja Antti Kurvinen Kauhavalta ovat tyytyväisiä ja huojentuneita työmarkkinaosapuolten saavuttamasta sovinnosta uudeksi kilpailukykysopimukseksi.

Nuoret parlamentaarikot pitävät historiallisena sitä, että samaan keskitettyyn sopimukseen on saatu sovitettua yhteen maltti palkankorotuksissa, työnantajamaksujen alentaminen ja työpaikoilla tapahtuvan sopimisen lisääminen. Kurvisen, Kulmunin ja Honkosen mielestä onnistunut, sitkeä vääntö sopimuksesta osoitti suomalaisen sopimusyhteiskunnan olevan hengissä ja Suomen olevan yhä hyvä maa investoida, opiskella ja yrittää.

–    Karkauspäivä ja maaliskuu 2016 ovat käänne Suomen 2000-luvun taloushistoriassa. Vihdoinkin nuorille suomalaisille avautuu näkymä nousevasta ja paremmasta Suomesta jatkuvien yt-neuvottelujen ja ankean apaattisuuden sijaan, iloitsevat Keskustan nuoret kansanedustajat.

Kolmikko muistuttaa, että sopimuksella vältetään monta kipeää leikkausta. Kuitenkin Suomen saaminen kuntoon ja nousuun vaatii jatkossakin tekoja muun muassa paikallisen sopimisen sekä tutkimuksen ja kehitystoiminnan parantamisessa.

–    Olen erittäin tyytyväinen ay-liikkeen ja elinkeinoelämän isänmaalliseen kykyyn saavuttaa kalkkiviivoilla sopimus. Laiha sopukin on parempi kuin Suomea repivä riita. On erittäin tärkeää, että löydetyllä sovinnolla saadaan laskettua työnantajamaksuja eli palkan sivukuluja. Tällä helpotetaan varsinkin pienten yritysten mahdollisuuksia tarjota uutta työtä, linjaa Petri Honkonen.

–    On oikeudenmukaisuuden ja Suomen eheyden kannalta aivan keskeistä, että tavallisia ihmisiä kurittavia leikkauksia voidaan perua. 3,7 % vaikutus työn hintaan ja 600 miljoonan euron säästö julkiseen talouteen ovat kelpo suoritus ja antavat uskoa Suomen tasapuolisesta kehityksestä. Uskon talouden elpymiseen, sanoo Katri Kulmuni.

–    Jotta kilpailukykysopimuksen tavoite toteutuu, pitää paikallisen yrityksissä tapahtuvan sopimisen aikuisten oikeasti mennä eteenpäin. Niin isoille järjestäytyneille kuin järjestäytymättömille mikroyrityksille on annettava mahdollisuus sopia niin palkoista kuin työajoista lähellä. TES- ja lakitasolla etenevässä paikallisessa sopimisessa pitää varmistaa, ettei työpaikoilla kyykytä eikä sanele kumpikaan osapuoli, toteaa Antti Kurvinen.

Lisätietoja:
Kansanedustaja Petri Honkonen, puh. 040 839 7776
Kansanedustaja Katri Kulmuni, puh. 044 2555 903
Kansanedustaja Antti Kurvinen, puh. 044 751 4257

Jaa tämä ystävällesi