Antti Kurvinen

Kurvinen SeAMKin 30-vuotisjuhlissa: Eteläpohjalainen korkeakoulutus tarvitsee selkeämmät tavoitteet

Jaa tämä ystävällesi

TIEDOTE 12.9.2022

Ministeri Antti Kurvinen peräänkuuluttaa selkeämpiä tavoitteita eteläpohjalaiselle korkeakouluyhteisölle

Kauhavalaisen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvisen mukaan Seinäjoki tarvitsee selkeämpiä tavoitteita korkeakoulutuspolitiikalleen.
– Nykypäivän nuori haluaa selkeän tulevaisuuden näkymän, Kurvinen korosti juhlapuheessaan maanantaina Seinäjoen ammattikorkeakoulun 30-vuotisjuhlassa Seinäjoella.
Vajaan vuoden tiede- ja kulttuuriministerinä ollut Kurvinen painotti, että eteläpohjalaisilla on vielä kehitettävää tavoitteissaan ja niiden selkeyttämisessä verrattuna esimerkiksi Itä-Suomen kaupunkiseutuihin.
– Visio pitäisi olla, että meillä on tarjota nuorelle selkeä polku maisteriksi Seinäjoella. Tämän pohjalla voi olla alempi ammattikorkeakoulututkinto ja sitten useita vetovoimaisia maisteritutkintopolkuja.
– Jos ja kun haluamme, että Seinäjoki on yhä merkittävämpi korkeakoulukaupunki, ja jos ja kun haluamme, että SeAMK pysyy kilpailussa mukana, nämä tavoitteet pitäisi olla entistä selkeämpiä. Täytyy olla selkeät tavoitteet siitä, mitkä ovat ne koulutusalat, mihin panostetaan, Kurvinen sanoo.
Kurvisen mukaan ministeriön rahoitusjärjestelmä lähtee siitä, että alueelta tulee selkeät tavoitteet, jotka voidaan sitten pitää elinkeino- ja työvoimapoliittisesti sekä aluetaloudellisesti järkevinä.
– Tällä hallituskaudella Seinäjoen asemaa korkeakoulukaupunkina on vahvistettu. Seinäjoelle on lisätty koulutusvastuuta tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutukseen. Omalla ministerikaudellani Seinäjoelle myönnettiin 180 000 euron lisämääräraha ja koulutusvastuuta lisättiin tälle vuodelle vielä 55 uudella aloituspaikalla. Myös Seinäjoen Yliopistokeskuksen toimintaan myönsimme reilun puolen miljoonan euron lisämäärärahan.
– On kuitenkin tosi asia, että kilpailu kiristyy ja määrärahojen kasvua ei ole tiedossa – päinvastoin. Meillä alkaa todellinen kilpailu nuorista osaajista.
– On entistä tärkeämpää maakunnassa tietää tarkoin, mitä halutaan. Ratkaisu ei ole se, että vain jotakin halutaan. Ja halutaanko tutkintoja esimerkiksi suomeksi vai englanniksi.
Kurvisen mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun 30-vuotinen historia todistaa, että eteläpohjalaisen korkeakoulutuksen eteen on jo toki tehty paljon työtä.
– Tämä on mahtava saavutus. Tämä on paitsi pitkä pätkä Seinäjoen historiaa ja eteläpohjalaista historiaa, se on myös suomalaisen korkeakoulutuksen historiaa. Jatkuva organisaation kehittäminen on kuitenkin koulutuskartalla pysymisen elinehto, Kurvinen tähdensi.
Kurvinen myös kiitti SeAMKia systemaattisesta ja strategisesta työstä kansainvälisyyden lisäämiseksi. Ammattikorkeakoulun kehittäminen 90-luvulla lähti alueen ja yritysten tarpeesta saada yhä osaavampia ihmisiä töihin.
– Seinäjoen vahvuus valtakunnallisellakin tasolla onkin ketterät ja toimivat yhteydet yrityksiin ja sen tarpeisiin.
Lisätietoja:
maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, p. 044 751 4257
erityisavustaja Jirka Hakala, p. 050 388 0016

Jaa tämä ystävällesi