Antti Kurvinen

Keskustan Kurvinen iloitsee ylivelkaantuneiden aseman parantumisesta

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 30.4.2021

Hallitus on päättänyt 29.4.2021 päättyneessä kehysriihessä helpottaa ylivelkaantuneiden asemaa. Hallitus pyrkii vähentämään ylivelkaantumiseen liittyviä ongelmia velkajärjestelylakia muuttamalla. Velkajärjestelylakia muuttamalla parannetaan velkajärjestelyyn pääsyä ja edesautetaan sekä taloudellisiin vaikeuksiin joutuneiden yrittäjien, että muiden velallisten selviytymistä velkajärjestelystä.

– On todella tärkeää, että yritystoiminnassa velkaantuneiden mahdollisuuksia päästä velkajärjestelyyn parannetaan ja edesautetaan heidän selviytymistään velkajärjestelystä, toteaa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, lakivaliokunnassakin vaikuttava Antti Kurvinen.

Myös pienituloisten ulosottovelallisten asemaa tullaan parantamaan ulosoton suojaosuutta korottamalla vähintään takuueläkkeen tasolle tai muulla vähintään yhtä tehokkaalla toimenpiteellä.

– Suojaosuuden nostolla takuueläkkeen tasolle on todennäköisesti myös työllisyyttä parantava vaikutus, sillä se kannustaa ylivelkaantuneita hakeutumaan töihin lisätulojen toivossa yhteiskunnan tuilla elämisen sijaan, Kurvinen arvioi.

Hallitus on päättänyt myös arvioida ulosottovelan lopullisen vanhentumisajan lyhentämistä osana toimia sekä päättänyt lyhentää maksuhäiriömerkintöjen säilytysaikoja.

– Vanha maksuhäiriömerkintä haittaa ihmisten elämää nykyisisin kohtuuttoman kauan vaikeuttaen esimerkiksi vuokra-asunnon saantia. Kun velka on maksettu pois, pitää myös maksuhäiriömerkinnän poistua rivakasti, Kurvinen linjaa.

 

Jaa tämä ystävällesi