Antti Kurvinen

Valtatie 19 Jalasjärven risteyksen parannus etenee – merkittävä voitto maakunnalle

Jaa tämä ystävällesi

Keskustan kansanedustaja, valtatie 19 edunvalvontatyöryhmän puheenjohtaja ja Vaasan vaalipiirin kansanedustajien verkoston vuoden 2024 puheenjohtaja Antti Kurvinen on riemuissaan uudesta tiedosta, joka vahvistaa Jalasjärven (ns. Kivistön) risteyksen parannushankkeen etenemisen.

Valtionvarainministeriö julkisti eilen 6.5.2024 ehdotuksensa tämän vuoden toiseksi lisätalousarvioksi. Tämä ehdotus sisältää 11 miljoonan euron määrärahan VT 3 ja VT 19 liittymän parantamiseen Jalasjärvellä. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä edistää alueen elinkeinoelämää ja kehitystä.

Haluan lämpimästi kiittää oppositiosta käsin Petteri Orpon hallitusta ja erityisesti ministeri Lulu Rannetta tästä merkittävästä päätöksestä. Tämä on määrätietoisen edunvalvonnan ja yhteistyön tulos ja tämä näyttää sen, mikä voima on sillä, että Etelä-Pohjanmaan ja koko Vaasan vaalipiirin kansanedustajat työskentelevät yhdessä yli rajojen, Kurvinen toteaa.

Valtatie 19 edunvalvontatyöryhmä perustettiin vuonna 2019. Sen perustamisen jälkeen valtatien kehittäminen on ottanut kiihdytyskaistan. Lapuan ja Seinäjoen välistä osuutta on parannettu ns. 1-vaiheen verran ja nyt Jalasjärven risteys saa parannusta.

Minulle on hyvin tärkeää VT 19 tien kehittäminen se onkin yksi pääprioriteettini kansanedustajana, Kurvinen painotta.


Lisätietoja:
Antti Kurvinen
044 751 4257
antti.kurvinen@eduskunta.fi

Jaa tämä ystävällesi