Antti Kurvinen

Vaasan vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat: Hallituksen sakset leikkaavat pohjalaisilta

Jaa tämä ystävällesi

Keskusta jätti eduskunnalle välikysymyksen yhdessä Liike Nytin kanssa Orpon-Purranhallituksen alueellisesti syrjivästä politiikasta.

Vaasan vaalipiirin keskustalaiset kansanedustajat Antti Kurvinen, Mika Lintilä ja Mikko Savola ovat huolissaan Vaasan vaalipiirin aluekehityksestä. Heidän mukaansa hallitusohjelma on maaseudun kannalta erittäin huono. Sen sijaan, että kaikkia Suomen alueita kehitettäisiin omien vahvuuksiensa pohjalta, hallitus eriarvoistaa alueita. Tämä näkyy myös Vaasan vaalipiirissä keskittämispolitiikkana.

– Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden Kauhavan istuntopaikka on vaarassa lakkautua lopullisesti. Lakkauttamisen seurauksena käräjäoikeudelle jäisi Etelä-Pohjanmaalle ainoastaan istuntopaikka Seinäjoelle. Myösmaanmittauslaitoksen toimipiste Alajärvellä on uhattuna, Kurvinen toteaa.

 -Työ- ja elinkeinoministeriö on esittänyt aluetukikarttaan muutosta. Esityksen mukaan kaikki maakuntamme tällä hetkellä perustasoa korkeammiksi luokiteltavat tukialueet alennettaisiin. Käytännössä tämä tarkoittaisi Alajärven, Evijärven, Lappajärven, Soinin, Vimpelin, Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin tukialueluokituksen pudottamista. Tämä iskisi taloudellisesti kohtuuttoman kovaa jo valmiiksi hankalassa tilanteessa oleviin alueisiin, Savola linjaa.

-On lyhytnäköistä, että viime hallituskaudella elinkeinoministerinä neuvottelemani aluetuet laitetaan uudelleenjakoon. Sen sijaan hallituksen olisi pitänyt etsiä lisää rahaa esimerkiksi Kymenlaakson alueen tukemiseen, kun Itä-Suomen elinkeinoelämä sitä odottaa rajaseudun tukemiseksi. Nykyinen hallituksen linja heikentää koko Suomea, toteaa Lintilä.

-Keski-Pohjanmaalle ei näy ohituskaistoja Vaasan ja Kokkolan välille valtatie 8 kehittämisen muodossa, vaikka tarve on sujuvan liikenteen ja turvallisuuden nimessä ilmeinen. Raideliikenteeseenkään ei roposia näy, ellei erästä tunnin junaa lasketa, Lintilä jatkaa.

-Hallitus on tekemässä myös jättileikkaukset sosiaali- ja terveyspalveluihin, jonka seurauksena lähipalvelut ovat vaarassa. Myöskään väyläverkon kunnostamiseen ei ole tulossa rahaa alueellemme. Olisi erittäin tärkeää jatkaa valtatie 19 parantamista ja vihdoin korjata kantatie 63 Evijärveltä pohjoiseen, Kurvinen painottaa.

-Rahaa ei myöskään liikene valtatie 18 oikaisuun Ähtärin Myllymäen ja Multian välille, Savola jatkaa.


Lisätietoja:

Antti Kurvinen 
Mika Lintilä 
Mikko Savola 

Jaa tämä ystävällesi