Antti Kurvinen

Uumaja – Kauhava – Tampere

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu 16.9.2020 Komiat-lehdessä

Kauhavan strategian mukaan pyrimme olemaan Pohjanmaan sydän. ”Sydämellisyyden” lisäksi sillä tarkoitetaan, että emme sijaitse maakunnan reunalla, vaan olemme keskellä kolmea kasvavaa ja menestyvää kaupunkia. Kauhavalta on n. tunti niin Kokkolaan, Seinäjoelle kuin Vaasaan.
Kauhavalaisten luontaisin asiointisuunta on Seinäjoki. Sieltä on vuosikymmeniä haettu sairaalapalvelut, moni kaupallinen palvelu, huvitukset…Kuulumme myös Etelä-Pohjanmaan maakuntaan ja Seinäjoen kaupunkiseutuun.
Teollisuutemme vuoksi elinkeinoelämän yhteistyösuhteet suuntautuvat paljon Vaasan suurteollisuuteen ja myös Kokkola-Pietarsaari akselille. Matkailun osalta veturimme Härmän kylpylä ja Power Park hyödyntävät vahvasti rannikon mahdollisuuksia: ”kuntsarilla” on panostettu ruotsinkieliseen kuntoutukseen ja laiva tuo ruotsalaisia huvipuistoon. Kauhavan pitäisi hyödyntää asumisen osalta enemmän sijaintiaan 3 keskuksen keskellä.
Itselläni oli mahdollisuus osallistua viime viikolla Vaasan Bock’s Cornerissa järjestettyyn Wasa Future Festivaliin. Osiossani viestintäammattilainen Jussi Lähde haastatteli minua, MEP:jä Kumpula ja Pekkarinen sekä kansanedustaja Matias Mäkystä somen vaikutuksista politiikkaan ja politiikan raaistumisesta Amerikan vaalien hengessä.
Future Festivalilla keskusteltiin ja verkostoiduttiin pohtien, miten alueemme voisi menestyä kansainvälisessä kilpailussa paremmin ja miten koronan runtelemassa maailmassa pohjalaisten tulee toimia. Pöydällä olivat mm. energiakysymykset ja tulevaisuuden SOTE.
Iso teema oli yhteistyö ja kehitys yli Merenkurkun. Suuria palikoita on liikkeellä: uusi laiva starttaa ja sähköistä lentoliikennettä kehitetään. Myös kauhavalaisten kannattaa katsoa länteen. Uumaja on Pohjois-Ruotsin keskus, jossa on paljon teollisuutta ja kymmeniätuhansia opiskelijoita. Uumaja on vain 200 km päässä Kauhavalta.
Tarvitsisimme laaja-alaisempaa ajattelua. Myös hurjaa vauhtia kehittyvälle Tampereelle meiltä niin ikään n. 200 km. Elinvoimamme kehittämisen osalta meidän pitäisi hahmottaa kehiä, jotka ulottuvat sekä Tampereelle että meren yli Ruotsiin.

Antti Kurvinen

Jaa tämä ystävällesi