Antti Kurvinen

Tiede- ja kulttuuriministeri Kurvinen: Työllisyysneuvotteluissa opiskelijoille loistava tulos

Jaa tämä ystävällesi

Tiedote 11.2.2022

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen pitää hallituksen työllisyysneuvotteluja erittäin onnistuneina opiskelevan nuorison näkökulmasta. Kurvinen nostaa esille hallituksen sopiman työllisyyspaketin joukosta kaksi täsmätoimea: Opintotuen tulorajojen noston sekä opiskelijoiden terveydenhuollon vahvistamisen.

– Omat tavoitteeni työllisyysneuvotteluihin toteutuivat täysin: Tulorajoihin saadaan pysyvä 50% tasokorotus, ja opiskelijoiden terveydenhuoltopalveluihin tulee miljoonapanostus hyvinvointia vahvistamaan.

– Hallituksen paketti on opiskelevan nuorison kannalta merkittävä askel eteenpäin: Ahkeruudesta palkitaan enemmän ja hyvinvoinnin ongelmiin puututaan tehokkaammin.

Kurvinen arvioi opintotuen tulorajojen noston olevan merkittävin uudistus opintotukeen tällä hallituskaudella. Viime syksynä sovittu tulorajojen väliaikainen 25% korotus tuplataan ja tehdään pysyväksi. Käytännössä muutos merkitsee sitä, että opiskelija voi opintotukikuukauden aikana ansaita lähes XXX euroa aiempaa enemmän ilman että opintotuki alenee.

– Ahkeruudelle raivataan nyt tilaa isolla vesurilla. Opintotuen tulorajojen suurkorotukset ovat iso kädenojennus opiskelijoille, helpottavat työntekijäpulaa ja vahvistavat julkista taloutta, Kurvinen sanoo.

– Toimeentulo-ongelmien lisäksi olen kiinnittänyt huomiota opiskelijoiden mielenterveyden ongelmiin, jotka ovat pahentuneet entisestään korona-aikana. Onkin hienoa, että sovimme opiskelijoiden terveydenhuoltoon tehtävästä miljoonan euron vuosittaisesta lisäpanostuksesta, Kurvinen iloitsee.

Jaa tämä ystävällesi