Antti Kurvinen

Tapio Korjus: Kurvisella ratkaiseva rooli uintivalmennuskeskuksen saamiseksi Kuortaneelle

Jaa tämä ystävällesi

Antti Kurvinen oli ratkaisevassa roolissa uuden uintivalmennuskeskuksen saamiseksi Kuortaneelle

Antti Kurvinen oli ratkaisevassa roolissa urheiluasioista vastaavana tiede- ja kulttuuriministerinä, kun saimme Kuortaneen uintivalmennuskeskus -hankkeen Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitussuunnitelmaan 2022-2025.
 
Tämä oli suuri sulka Antin hattuun, kun oli merkittävästi edistämässä hankettamme. Merkittävää oli nimenomaan Antin henkilökohtainen panos ja itsensä likoon laittaminen asian puolesta.
 
Arvostan suuresti sitä, että Antti ymmärtää mitä se vaatii, kun haluamme tänne muuallekin Suomeen investointeja, elinvoimaa ja mahdollisuuksia mm. huippu-urheiluun. Antti ymmärtää sen alueen kilpailukyvyn kannalta, hän ymmärtää sen merkityksen kansallisella tasolla ja hän ymmärtää sen, mitä tämä tarkoittaa kansainväliselle kilpailukyvylle ja sen parantamiselle.
 
Nyt voidaan ottaa taas uusi askel kohti kansainvälistä huipputasoa. Nämä ovat jo pelkästään meillä talon sisälläkin pitkiä prosesseja saati kokonaisuudessa, johon kuuluu paljon eri tahoja, joiden pitää toimia hyvin yhteen. Politiikalla on oma vahva roolinsa, kuten myös tällaisissa hankkeissa kunnilla yleensä, tässä tapauksessa Kuortaneen kunnan erittäin merkittävä rooli.
 
Oleellista on ymmärtää, että näin isot hankkeet eivät ole yhdestä asiasta kiinni. Jotta tämäntyyppiset isot hankkeet saadaan maaliin, se koostuu monista pienistä asioista. Ja se vaatii ,sen että kaikkien pitää puhaltaa yhteen hiileen.
 
Tämän uintivalmennuskeskuksen hankkeen läpimeno tarkoittaa sitä, että Kuortane nousee Suomessa ylivoimaiseksi ykköseksi ja maailmassakin huippu-urheilun valmennuskeskuksista 10 parhaan joukkoon.
 
Tämä parantaa meidän kykyä tukea uimareiden kaksoisuraratkaisuja, jossa voidaan myös yhdistää opiskelu huippu-urheiluun. Voidaan myös odottaa, että kun uusi valmennuskeskus valmistuu, tulee Kuortaneelle harjoittelemaan yhä enemmän kansainvälisiä huippu-uimareita.
 
Syksyllä 2023 saadaan toivottavasti tehtyä lopulliset rakentamispäätökset ja urakkatarjoukset hyväksyttyä. Siitä kaksi vuotta ja uusi uinnin valmennuskeskus olisi valmis. Olemme jo sopineet Uimaliiton kanssa kansainväliset GP-kilpailut marraskuulle 2025 ja samassa yhteydessä pidettävistä vihkiäisistä. Ensin pitää tietenkin saada nämä perusprosessit kuntoon ja rakennustyöt käyntiin.
 
Tämä on ollut merkittävää työtä koko alueen eteen. Suurkiitos, Antti!
 
Tapio Korjus
Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja
Jaa tämä ystävällesi