Antti Kurvinen

Suomenmaa: \”Kurvinen: Omistajaohjauksen pelisäännöt perattava\”

Jaa tämä ystävällesi

Suomenmaa 17.5.2015

\"Antti_suomenmaa\"
Antti K
urvinen näkee omistajaohjauksessa useita kehittämisen paikkoja.
Kuva: Henna Lammi

Keskustan kauhavalainen kansanedustaja Antti Kurvinen vaatii tulevaa hallitusta selkeyttämään valtion omistajaohjauksen pelisääntöjä. Hän perää omistajapolitiikan roolin avointa ja perusteellista perkaamista.

Kurvinen näkee omistajaohjauksessa useita kehittämisen paikkoja. Muun muassa valtion sijoitusyhtiön Solidiumin roolia tulee Kurvisen mukaan miettiä.

– Poliittisten päättäjien on analysoitava, mitkä veronmaksajien omistamat yhtiöt ovat sillä tavalla strategisia, että niiden omistaminen on välttämätöntä huoltovarmuuden tai yhteiskunnallisten tavoitteiden toteuttamiseksi, Kurvinen sanoo.

– Mielestäni pitäisi myös linjata, onko kansantalouden kannalta parempi myydä valtion omaisuutta ja sijoittaa kertyviä varoja uuteen kasvuyrittäjyyteen vai pitää miinusmerkkisten korkojen aikakaudella hyvää tuottoa maksavia sijoituksia valtion sijoitussalkussa.

Kurvisen mukaan molempia tarvitaan, mutta yhteistä omaisuutta ei saa myydä kevein perustein.

KANSANEDUSTAJA haluaisi myös kirkkaan linjan siihen, mihin valtionyhtiöiden ratkaisuihin poliitikot puuttuvat ja mitkä jätetään operatiivisen liikejohdon vastuulle.

Kurvinen korostaa, että valtionyhtiö Altia on valtiolle strateginen omistus. Hän vaatii yhtiön myyntivaltuuksien peruuttamista.

Kurvisen mukaan Altian säilyminen kotimaisissa käsissä on tae pohjalaislakeuksien viljantuottajien tulevaisuudelle.

Pohjalaisedustaja pitää tärkeänä, että uudessa strategisemmassa valtioneuvostossa on omistajaohjausasiat selkeästi vastuutettu tietylle ministerille.

Jaa tämä ystävällesi