Antti Kurvinen

Pidetään huolta toisistamme kauhavalaiset

Jaa tämä ystävällesi
Julkaistu Komiat-lehdessä 21.12.2016
Jouluna rauhoitumme joko perheen ja ystävien kanssa taikka ihan omissa oloissa perusarvojen ääreen. Lahjojen ja ruokien valmistelu on kiivaimmillaan. Millaisia ostopäätöksiä teemme, vaikuttaa paljon moneen muuhunkin kuin vain omaan luottokorttilaskuun. Ostamalla suomalaista ruokaa ja Suomessa valmistettuja tuotteita pidämme isänmaan talouden rattaat pyörimässä ja työpaikat Suomessa.
Käymällä Kauhavalla kampaajalla ja ostamalla juhlavaatteet paikallisista liikkeistä pidämme yllä oman kunnan palveluvarustusta ja veroeurot kilisevät yhteiseen kassaan.
Ymmärrys siitä, että paikallisten tuotteiden suosiminen todella vaikuttaa, etenee hitaasti. Kauhavalla yhtenä Suomen vahvimmista alkutuotantokunnista tämä pitäisi erityisesti ymmärtää. Lähellä tutussa paikassa tuotetun tuotteen ostaminen on se eettisin ostos.
Viherpesu on kovasti muotia. Mielellään markkinoidaan toiselta puolelta maailmaa kuljetettuja luomuhedelmiä oman kylän tuotannon sijaan. Helsingissä pinnoja saa mollaamalla hiilikasojen edessä turvenevoja ja turkistarhoja.
Itse jouduin puolustamaan pohjalaista turkiselinkeinoa viherpesua vastaan. Onneksi S-ryhmälle tuli järki päähän.
Myös Kauhavalla jako hyvinvoiviin ja huonosti pärjääviin on jyrkentynyt. Suomen 100-vuotisvuonna meidän pitää politiikassa löytää keinoja vähentää eriarvoisuutta. Tulisi löytää esim. viranomaisten tietojen vaihdolla syrjäytyneet ihmiset, jotka eivät ehkä edes hae apua.
Hyvää luo ympärilleen jokainen ja parempi Kauhava on meistä jokaisesta kiinni. Muuttuvassa ja turvattomassa maailmassa pitää muistaa, että kilpailijamme ja vastustajamme ovat ihan muualla kuin Kauhavan rajojen sisällä.
Hyvää joulua kaikille!
Jaa tämä ystävällesi