Antti Kurvinen

Peruskorjaus alkaa koulutuksesta

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Suomenmaassa 22.9.2017

Vuosi 2017 on ollut keskustalaisille vaikea vuosi. Ministeriemme, etunenässä puheenjohtaja Juhan, riepottelu mediassa on ajanut meidät puolustuspoteroihin niin huoltoaseman pöydässä kuin Facebookissa. Kuntavaaleissa saatiin upea ehdokasjoukko ja mukana paljon naisia ja nuoria. 17,5 % kannatus oli pettymys. Tunsin mielipahaa helsinkiläisistä ehdokkaistamme, jotka väsymättömän kampanjan jälkeen saivat odotettua paljon pienempiä äänimääriä.

Kuntavaalien tuloksesta on muodostunut mielipidekyselyihin ”uusi normaali” ja keskustalaisia on lannistettu synkillä gallupeilla. Syvänvihreää joukkuettamme on yritetty viime kuukausina repiä hajalle niin maahanmuutolla kuin kaupunkipolitiikalla.

Keskustan kenttä oli henkisesti valmiina kesän jälkeen iskemään kasaan maakuntavaalien ehdokaslistat. Kun perustuslakivaliokunnan huomautusten jälkeen hallitus päätti siirtää 1. maakuntavaaleja lokakuulle 2018, havaitsin kenttäväessä hämmennystä. Mille nyt aletaan?

Järjestöväelle tärkein päivänpoliittinen ja vaalitoimintaan liittyvä teema ovat tietenkin presidentinvaalit. Kuitenkin presidentinvaalit ovat luonteeltaan yhden henkilön ympärille rakentuva, osin muusta puoluetyöstä erillään oleva kampanja. Näen nyt maakuntavaalien siirtyessä ison riskin, gallupien ollessa vastatuulessa, että keskustalaisilla räpylät tippuvat kentän laidalle.

Lisäaika pitää käyttää pitkään hoitamatta ja rempallaan olevien asioiden hoitamiseen. Nyt on mahdollisuus hoitaa jäsenhankintaa ja laittaa. On aika viimeinkin avata Facebook-sivu tai Twitter-tili. On aika sopia py:n säännöllisistä mielipidekirjoituksista paikallislehteen.

Olemme puoluejohdossa selkeyttäneet työnjakoa. Oma vastuuni järjestöpuolella on puolueen koulutustoiminta. Se on äärettömän tärkeä rasti: Keskusta ei ole vain poliittinen puolue; olemme aatteellinen sivistysliike. 110 vuotta alkiolaisen kansanliikkeen siipien suojassa on opiskeltu politiikan sisältökysymyksiä, puhumista, kirjoittamista ja kokoustekniikkaa. Joka puolella Suomea. Keskustalainen koulutustoiminta on synnyttänyt omilla aivoilla kriittisesti ajattelevia vahvoja paikallisia vastuunkantajia.

Samanlaiselle on tilausta nytkin. Valemedioiden ja some-huhujen viestit menevät kansan päähän. Digitaalisen tiedonvälityksen aikana ääriliikkeiden ja vieraiden valtojen on helpompaa kuin koskaan käydä informaatiosotaa propagandalla ja valheilla. Paras rokote valeviesteille on välineiden antaminen omalle ajattelulle.

Tulevan vuoden aikana Keskusta järjestää monen tasoista koulutusta. Kivijalkaa laitetaan kuntoon jokaisessa piirissä järjestettävällä jokaiselle keskustalaiselle tarjolla olevalla peruskoulutuksella. SOTEMAKU avataan vielä kunnolla omassa porukassa. Uusia nuoria lahjakkuuksia tuemme historiallisen laajalla mentorointiohjelma Vaikuttajakiihdyttämöllä. Myös muuta uutta on tulossa. Toivon kenttäväeltä palautetta erilaisista koulutustarpeista. Koulutus antaa välineitä tehdä politiikkaa ja palauttaa voiman aatteen siipiin.

Jaa tämä ystävällesi