fbpx

Antti Kurvinen

Päivän tukija: Seppo Niemelä, Lapua

\"seppoNi\"
\”Lakeuden luja puolustaja\”

\”On tapana moittia sitä, että kansanedustajat ovat huonoja edustamaan kansaa. Osoite on kuitenkin väärä. Kukaan ei pääse kansanedustajaksi ilman äänestäviä ihmisiä. Siksi äänestäjän oma harkinta on avainasemassa siinä, minkälaisen kokoonpanon eduskunta saa.

Omassa harkinnassani Antti Kurvisen puolesta puhuvat seuraavat seikat:

1. Maan ja lakeuden tilanne on nyt niin paha, että Helsinkiin ei kannata lähettää oppitekoisia. Antti tuntee nuorisopolitiikan ajoiltaan päätöksentekokoneiston kuin omat taskunsa. Hän pääsee viipymättä työhön käsiksi. Tämä on painava näkökanta nyt, kun Suomen pelastamisella on kiire.

2. Kansanedustajan vaikutusvallan ratkaisee se arvostus, jonka hän saa omassa ryhmässään ja muissa puolueissa. Eduskunnan äänestyksillä on tietysti merkityksensä, mutta muuten eristäytynyt napinpainaja on tyhjän pantti. Antti on nuorisopoliitikkona osoittanut monen kertaan, että hänellä on kyky saada luottamus omissa vertaisryhmissään. Jatkoa ajatellen se on tärkeä ominaisuus.

3. Keskeinen osa Suomen ja etenkin maaseudun kehittämistä on se, että kehityksen keinotekoiset esteet puretaan. Poliitikot ovat sallineet järkyttävän, jäykistävän, voimavaroja syövän ja luovuutta kahlitsevan virkavallan kasvun. Asetan Antin otteeseen ja hänen koulutukseensa paljon toiveita siinä, että hänestä tulee johtava säädösviidakon raivaaja.

4. Pohjanmaan voima on parhaimmillaan perustunut ihmisten luovien voimien vapauttamiseen. Tämä ei synny ahtopaineista pikapakkokoulutusta lisäämällä. Tarvitaan avara sivistysnäkemys. Santeri Alkion visiossa se oli ”veljeyttä synnyttävä, kansakuntain elämää parantava, uudistava ja voimistava mahti, luomisen väkevä vipusin”. Laaja sivistysnäkemys on osa Antin ohjelmaa.

5. (Koskee meitä vanhempia). Monille meistä eläkeläisistä arvokkain tehtävä on tukea nuoriamme elämässä eteenpäin. Antissa on vielä nuorena miehenä ainekset siihen, että hänestä kasvaa halunsa mukaisesti koko lakeuden vahva puolustaja. Sellaisen Pohjanmaa tarvitsee. Minulle Antin tukeminen antaa hyvän mielen.\”

– Seppo on eläkevuosinaan Lapualle muuttanut tietokirjailija, lehtimies ja kansalaisvaikuttamisen asiantuntija.