Antti Kurvinen

Onnellisten perheiden Ilmajoki

Jaa tämä ystävällesi

Julkaistu Ilmajoki-lehdessä 19.2.2020

Tämä on ensimmäinen kolumnini Ilmajoki-lehteen. Kiitän kunniasta kirjoittaa ”emäpitäjän” lehteen. Ilmajoki on tuttu mm. ystävien, pesisharrastuksen ja musiikkijuhlien kautta. Olen myös tekemässä ensimmäisen vuoden 2020 ”Kuukauden kunta”-vierailuni Ilmajoelle ensi maanantaina 24.2. Tervetuloa juttelemaan.

Ilmajoella on mielestäni kaikki menestymisen elementit. Tilastokeskuksen mukaan Ilmajoki on Seinäjoen ohella ainoa väkeään kasvattava kunta EP:llä. Ilmajoen syntyvyys on myös parhaimmistoa. Luonnollinen väestönkasvu (syntyneet-kuolleet) on plussalla.

Ilmajoki on ns. kehyskunta. Tällaisia on kutsuttu myös onnellisuusvyöhykkeeksi. Meidän päättäjien tehtävä on huolehtia, että Ilmajoella ja muuallakin perheet voisivat kokea olevansa onnellisia.

Suomi liikkuu valitettavasti toiseen suuntaan. Syntyvyys on pudonnut dramaattisesti. Moni kokee vaikeaksi sovittaa perhe-elämän ja työn. Keskustan tavoite on tehdä Suomesta lapsi- ja perhemyönteisempi maa. Perhevapaauudistus on iso osa ratkaisua. Nyt uudistus viimein toteutetaan.

Uudistus tehdään niin, että se tukee lasten hyvinvointia ja perheiden arkea. Perheillä on myös tulevaisuudessa valinnanvapaus. Kotihoidontuki jatkuu nykyisessä muodossaan joustavasti. Tulosidonnaisten vapaiden pidentymisen kautta äidit saavat pitää yhtä paljon vapaita kuin nyt, jos perhe niin oman elämäntilanteen mukaan katsoo. Tasa-arvoa lisätään isien vapaita pidentämällä.

Perhemyönteisempi Suomi tarkoittaa myös lisää matalan kynnyksen palveluja. Tärkeää on esim. laajentaa perhekeskusten toimintaa koko Suomeen. Lapsiperheköyhyyteen on puututtava. Joka seitsemäs lapsi joutuu elämään köyhyydessä. Tämän vuoden alusta nousivat pienimmät vanhempainpäivärahat ja lapsilisät.

Perheissä kasvaa tulevaisuus. Keskustan lähtökohta on, että kun kodeissa voidaan hyvin, Suomi voi hyvin. On rakennettava sellaista Suomea, jossa lapset ovat tervetulleita kaikkiin elämäntilanteisiin.

Jaa tämä ystävällesi